Foto: Per Wiklund
Landslag

Hyllningen efter Rudds show: ”Han är sveriges mest underskattade spelare”

Alexander Rudd hade stor show i sin 50:e landskamp. Efter matchen hyllade han kedjekamraten.

Tre mål varav ett på strass, assist till radarpartnern Albin Sjögren och vinst inför hemmapubliken i IFU Arena. Alexander Rudd kunde knappast haft en bättre landskamp 50:e landskamp.

— Nej det stämde bra idag både för mig och formationen och laget. Vi gör en stark insats idag och en uppryckning från gårdagen. Det är skönt att kunna göra det, säger Rudd.

Hur var det att göra en sådan här match? 

— Det är klart att det känns bra att vara bidragande och att göra en  bra match. Det viktigaste är som sagt att laget vinner och att vi klarar av att höja up oss intensitetsmässigt från gårdagens match. Det ä väl det som jag är extra nöjd med.

Hur nära var det en 100%-ig insats av dig? 

— Svårt att säga. Det stämde bra idag men 100% var det inte. Det tänkte jag ta i början av december i en VM-final.

Alexander Rudd vilade fredagens match mot Tjeckien och placerades i en kedja tillsammans med radarpartner Albin Sjögren till vänster och Jonas Svahn som center.

Hur är det att ha Svahn som center mellan er?

— Det är fart. Han har otrolig fart och är Sveriges bästa kontringsspelare i mina ögon. Han är en sådan spelare som gör sin omgivning bättre och det är kul att spela med honom. Enligt mig är han Sveriges mest underskattade spelare. Han får inte de där rubrikerna men han har en otrolig lägstanivå och gör aldrig en dålig match. Jonas Svahn borde få mer rubriker.

Imorgon ställs Sverige mot Finland vilket är den sista matcher inför VM men också en försmak på vad som väntar i december då Sverige möter Finland i första gruppspelsmatchen.

— Det är viktigt att vi testar och gör de sakerna vi har tränat på hela sommaren för att se hur det fungerar i match. Då får vi svar på hur det fungerar så vi har något att jobba med vidare till VM.

TV: Se Rudds tre mål och en assist här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar