Foto: Per Wiklund
Landslag

Rudd lydde förbundskaptenen – bjöd på show i 50:e landskampen

Stor show av jubilaren Alexander Rudd som gjorde tre mål och ett assist i sin 50:e landskamp i segern över Schweiz.
Serie: Euro Floorball Tour. Matchstart: 18:00
Sverige
5 - 1(1-0, 1-1, 3-1)
Schweiz

Sverige fortsätter att vinna i VM-genrepet under Euro Floorball Tour. Efter fredagens seger mot Tjeckien önskade förbundskapten Mikael Hill en höjning i Sveriges spel mot Schweiz och han fick svar på tal. Seger med 5-1 och en stor show av Alexander Rudd som lyssnade på förbundskapten Hill och gjorde tre mål och assist i sin 50:e landskamp,

— När han är på spelhumör så är han ju en av världens absolut bästa spelare och det kan man lugnt säga att han var idag. Vi pratade i omklädningsrummet innan och jag sa till honom att gå ut och va bäst på planen idag, han sa att han skulle göra det och det är ju bra att han höll vad han lovade. När han är på det här humöret är det få som toppar honom, säger Hill.

Jubilaren själv log stort i den mixade zonen efter matchen.

— Det stämde bra idag både för mig och formationen och laget. Vi gör stark insats och en klar uppryckning från gårdagens match. Det stämde bra idag men den 100% insatsen sparar jag till VM i december, säger Rudd.

Det var framförallt i den andra perioden som Sverige började på grepp om matchen.

— Jag tycker det blir bättre i andra halvan av matchen. I slutet på första var det hallabalo ordentligt i vår zon ett par gången. Men ett par små justeringar så fick vi ordning på det. Det var skönt, säger Hill.

Bara 1 insläppt mål idag? 

— Det är bra. Men det är också kombinerat med ett väldigt bra målvaktsspel och lite tur här och där. Det är kanske lite missvisande siffror. Det var väl ingen 5-1 så utan kanske mer ett uddamål eller tvåmålsmatch enligt mig. Som matchbilden var tycker jag inte att det är en match där det skiljer fyra mål mellan lagen. Det går i perioder där vi skapar och där de skapar. Vi har ett övertag av kvalificerade chanser men de bränner några lägen idag som jag tror de grämer sig åt.

Till dagens match var både Alexander Rudd och Robin Nilsberth som satt på läktaren igår tillbaka i spel och även fredagens avbytare Gustav Fritzell, Rasmus Sundstedt och Simon Palmén var i spel i nykomponerade femmor. 

— Det blev ju en kick på formationen med Jonas Svahn som center när Rudd och Nilsberth kom in där. De drev ju laget idag och jag tycker också att det var ett steg framåt för Adriansson-femman från gårdagen.

TV: Se Rudds målshow här 

TV: Se Alexander Rudds straff till 2-1

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar