Foto: Per Wiklund
Landslag

Sverige utklassade Schweiz: ”Ett styrkebesked för hela laget”

Sverige utklassade Schweiz och gjorde hela 15 mål vilket . — Det är såklart ett styrkebesked för hela laget, säger Hampus Ahrén.
Serie: Euro Floorball Tour. Matchstart: 12:30
Sverige U19
15 - 3(4-0, 6-3, 5-0)
Schweiz U19

U19-herrlandslaget följde upp fredagens 12 mål mot Tjeckien med att ha lekstuga och göra hela 15 mål när de utklassade Schweiz under lördagen. Efter drygt 10 minuter gjorde Hampus Ahrén som utsågs till matchens lirare Sveriges första mål och sedan var målfesten igång. Matchens snyggaste mål skulle göras kort därefter när Emil Ruud lobbar bollen över spelare och Philip Fox smackar in sitt första landslagsmål med ett spektakulärt mål i på volley.

TV: Philip Fox med drömmål på volley

Målskyttet var igång och efter två perioder ledde Sverige med 10-3.

— Det visar att vi har hittat rollerna väldigt i laget i de som gillar att göra mål och de som gillar att passa och de som gör det grövre laget framför mål. Vi har fått till det bra med bra lösningar i tre formationer.

Till slut blev det en seger med 15-3 och på två matcher har U19-herrlandslaget gjort 25 mål.

— Vi vet ju att vi har en trupp med offensiva kvalitéer och jag tycker ändå att det är bra men vi släpper tre mål i andra och vi skulle kunna hållit det några mål lägre men offensivt är vi nöjda.

Vad säger det att göra 15 mål mot Schweiz med ett drygt halvår till VM? 

— Det är såklart ett styrkebesked för hela laget. Vi vet att vi hade med 16 debutanter till det här lägret och alla har gjort det jättebra. Det är bara ett tydligt bevis på att vi har en stabil och jättebra trupp, avslutar Ahrén.

TV: Se målen från matchen här

Förbundskapten Markus Puskala var helt klart nöjd efter matchen.

— Det är kul att killarna får göra så här mycket mål. De jobbar väldigt hårt och är väldigt duktiga men det är ingen garanti för att man vinner matcherna internationellt i alla fall. Sen är det klart att vi har något väldigt häftigt på gång, säger Puskala i ett pressmeddelande.

TV: Hampus Ahren utsedd till matchens lirare: ””Ju snyggare målen är desto roligare att kolla på innebandy”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar