Foto: Per Wiklund
Landslag

Jonsson nära en VM-plats: ”Jag tror att jag är på gränsen”

Markus Jonsson nära en plats i VM-truppen.

Växjöbacken Markus Jonsson gjorde a-landslagsdebut när han var med i VM-kvalet till VM 2016. Efter det har han varit med i truppen ett nytt VM-kval, två finnkamper och tre Euro Floorball Tour. Jonsson är nära en plats i en VM-trupp och en av spelarna som är på gränsen när truppen ska gå ner till 20 spelare.

— Jag tror att jag är på gränsen. Jag tror jag stärkt mina aktier under här helgen. Det känns som jag har levererat bra prestationen så nu är det hem i klubblaget och göra det så bra jag kan de sju fajterna som är innan det är dags för VM och hoppas på en plats, säger Jonsson.

Markus Jonsson var en av spelarna som fick speltid i samtliga matcher under EFT i Uppsala.

— Det har gått lite som för laget där vi varit stegrande. Vi gjorde en lite svagare insats mot Tjeckien i fredags, lyfte upp det ett par snäpp mot Schweiz och ytterligare ett par snäptt idag mot Finland. Jag tycket det speglar mitt spel också där jag var helt okej i fredags, gjorde en bättre match igår och jag tycker jag avslutar fint med 30 minuter här också.

Vad säger du om din roll i landslaget? 

— Det är lite svårt att svara på då jag spelat i lite olika femmor där jag ibland varit vänsterback också. Men när Tobias Gustafsson klev av så klev jag in i den positionen och egentligen försöker jag bara spela så likt jag gör i Växjö. Att vara bidragande och ta ansvar offensivt och samtidigt göra det rejält i mitt sarghörn också.

I matchen mot Schweiz blev han dessutom målskytt.

— Det var otroligt skönt. Man gör inte så många mål så man får njuta lite extra när de görs.

Till VM ska första en bruttotrupp tas ut för att sedan bantas ner till en VM-trupp som åker till Prag. Konkurrensen om de sista backplatserna i är tuff och i helgen EFT fanns t.ex. inte Kasper Hedlund med som är skadad.

Vad tillför du i landslaget? 

— Ett modernt backspel där jag är med väldigt mycket offensivt. Jag försöker ta plats på banan och på det sättet vara med och sätta upp mina medspelare i bra lägen.

Vad skulle det betyda för dig att komma med till VM? 

— Hur mycket som helt. Nu är det ju så väldigt nära också. Lite klyschigt sagt men det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse, avslutar Jonsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar