Foto: Per Wiklund
Landslag

Nilsson mållös i EFT: ”Det är som det är ibland”

Kim Nilsson än så länge mållös i VM-genrepet.

Sverige har gjort tio mål på de två första matcher i Euro Floorball Tour. Stjärnan Kim Nilsson är dock än så länge mållös.

— Det är som där ibland. Ibland kan det var trögt på den fronten. Jag skulle gjort ett mot Schweiz men målvakten flyttade målet och domarna såg inte det. Men det är skitsamma. Det viktigaste här är att hitta en bra känsla inför VM i december där det ska göras mål, säger Kim Nilsson.

Jobbigt att i din roll som en målskytt att inte gjort något mål ? 

— Absolut inte. Det är ju alltid kul att göra mål men jag är inte orolig.

I fredagens match mot Tjeckien spelade Nilsson med Johannes Wilhelmssson som vänsterforward. Mot Schweiz hade Gustav Fritzell den rollen och båda gångerna har Jonas Adriansson funnits som center. Uppställningar som är de som spelat minst tillsammans i det svenska landslaget.

— Det blir ju lite annorlunda med olika kollegor på vänsterkanten. Först Wilhelmsson och senast Gurra. Det blir en annan grej när det inte blir kontinuitet på det sättet och det skiljer sig mot klubblag där man spelar och tränar tillsammans hela tiden. Vi har inte spelat så mycket och det tar ett tag att komma in i det. Jag är inte orolig.

Förbundskapten Mikael Hill var inne på samma förklaring och lyfta fram att Adrianssons femma hade höjt sig från fredagens match.

— Jag tycker att det var ett steg framåt för Adriansson-femman från fredagens match. Men vi har inte riktigt fått de rejäla kontringslägena med den formationen. Planen är också att de med sin storlek kan hålla i lite boll och sådär. Mem det är också de som har tränat minst ihop så de behöver nog lite mer tid tillsammans. Därför är den här helgen jätteviktigt både för oss och för dem.

Ikväll avslutas Euro Floorball Tour i den sista matchen inför VM. För motståndet står regerande världsmästarna Finland som Sverige även möter i den första gruppspelsmatchen.

— Där vill vi någonstans sätta ett revir och visa vart vi stor. Det är bättre att vinna en sådan här match och samtidigt göra det väldigt bra så att de för mer att tänka på inför VM. Vi vill ha med oss en bra känsla och visa att vi kan spela riktigt bra mot Finland, säger Kim Nilsson.

Hur viktiga är tidigare resultat inför VM? 

— Egentligen ingenting. Det är att vara bäst i finalen som avgör och där betyder pilar och taktik mycket mindre. I sådana matcher är det oftast den som kämpar mest och visar hjärta som vinner. Men vi vill ändå inför VM visa att det ska vara svårt att göra mål på oss och att vi är farliga framåt. Det är Finland som ska gå från matchen och ha mycket att tänka på, avslutar Nilsson.

Sverige möter Finland klockan 17:00 på söndagskvällen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar