Foto: Per Wiklund
Landslag

Parsjö-Tegnér: ”Jag har stärkt mina chanser”

Målvaktskonkurrensen är tuff. Måns Parsjö-Tegnér imponerade mot Finland. - Det känns som jag har stärkt mina chanser, säger Parsjö-Tegnér.

Konkurrensen om målvaktspositionen i landslaget har sedan Mikael Hill blev förbundskapten framförallt handlar om fem målvakten i form av Johan Rehn, Viktor Klintsten, Måns Parsjö-Tegnér, Jonathan Edling och Jon Hedlund som alla varit uttagna vid olika landslagsläger. De senaste lägren har det framförallt handlat om Rehn, Klintsten och Parsjö-Tegnér. Under helgen EFT har Parsjö Tegnér vaktat målet mot Tjeckien i fredags och i dagens match mot Finland.

— Jag är väldigt nöjd. Fredagens match var lite svår där jag tycker att vi börjar helt okej och sedan går vi ner oss och de får lite fullträff. Den matchen är okej och idag känns det som att vi får till vårt spelt och då får även jag till mitt spel, säger Parsjö Tegner.

I kvällens match mot Finland släppte Parsjö-Tegner endast en boll bakom sig.

— Det är man väldigt nöjd med och hade gärna tagit på förhand. Det kändes bra hela matchen då jag kom in i det tidigt med några räddningar och jag fick även göra några mer kvalificerade räddningar när det krävdes. Vi gör ett bra jobb i defensiven och Finlans har svårt att komma till riktigt farliga chanser.

Vad säger du din EFT-helg? 

— För mig handlar det om att hela tiden bygga upp mitt case för att vara med i VM-truppen. Jag har fått en väldigt bra start i klubblaget och fått var med här och idag gör jag en riktigt bra match. Det gäller att bygga vidare på det nu närmsta veckorna så ska jag få vara med i Prag också.

Känner du att du stärkt dina chanser? 

— Jag är nöjd med min helg överlag och det känns som jag har stärkt mina chanser snarare än att ha minskat dem.

Förbundkapten Mikael Hill stämmer in i att Parsjö-Tegnér gjort bra matcher udner helgen.

— Det var förutbestämt att han skulle göra två matcher. Tidigare när han varit med har han stått en match. Ska han med till VM så behöver vi se honom med och det var bra att se honom i två matcher. Han gör det väldigt bra och idag visade att han vill vara med och konkurrera om en plats på allvar, säger förbundskapten Mikael Hill.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar