Foto: Per Wiklund
Landslag

U19 vinner av EFT – vann över rivalen med tvåsiffrigt

U19-herrlandslaget imponerar stort i Euro Floorball Tour. Vann för tredje gången med tvåsiffrig när de besegrade Finland.
Serie: Euro Floorball Tour. Matchstart: 11:15
Sverige U19
10 - 4(X-X, X-X, X-X)
Finland U19

U19-herrlandslaget som ska spela VM i maj 2019 satte en rejält avstamp under helgens Euro Floorball Tour när de vann stort över de värsta konkurrenterna. De vann dessutom rejält över samtliga motståndare med tvåsiffrigt resultat. Söndagens final mot inleddes inleddes med underläge 0-2 innan Sverige jobbade sig in och tog över matchen. Emil Ruud kvitterade till 2-2 med knappt fyra minuter kvar av den andra perioden och strax därefter var Sverige i ledning efter att Patrik Gustavsson från långt håll gjort 3-2 i powerplay.

— Mycket bättre powerplay idag än i början av turneringen. Vi har snackat mycket om det och testat lite olika men nu känns det som att det sitter bra, säger Gustavsson.

Även i den andra perioden skulle Gustavsson kliva fram i powerplay med ett mål som innebar 5-2. Sverige fortsatte att trycka på offensivt vann till slut med hela 10-4 över regerande världsmästarna Finland.

— Jätteskönt att vinna. Vi börjar lite dåligt, eller dåligt och dåligt, de får en bra start på oss. Det är starkt av oss att jobba ikapp och ta över matchen. Vi trivs väldigt bra med varandra och så har vi radarpar överallt och offensiva backar. Vi har hot överallt.

Gustavsson fullbordade dessutom ett hattrick för andra matchen i rad.

TV: Hattrick igen för Gustavsson: ”Nu är vi i deras huvuden” 

I Sverige fortsatte även radarparet Malte Lundmark och Emil Ruud att spela tillsammans. Rudd serverade Lundmark till två mål och gjorde själv ett mål.

— Det är klart det är coolt att vi började spela med varandra och nu får spela med varandra i landslaget. Det är svinkul att vi får göra det. Vi har alltid spelat med varandra och har lärt oss hitta varandra, säger Ruud.

TV: Emil Ruud: ”Det är coolt att spela med varandra” 

Tre matcher, tre vinster och totalt 37 mål för Sveriges U19-landslag bådar gott inför det kommande VM i maj.

— Det är otroligt skönt. Nu är vi i deras huvuden och har något av bygga vidare på, säger Gustavsson.

Förbundskapten Markus Puskala var imponerad över att laget kunnat göra så många mål.

— Många delar av vårt spel som vi har jobbat med har vi verkligen förfinat på jättehäftigt sätt. Vi gör 37 mål framåt. Det är ett målsnitt på 12 mål i landskamper, det är jävligt bra, säger Puskala

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar