Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Straff i sista sekunden: ”Mycket mer dramatiskt än sådär kan det ju knappt bli”

Straffmiss i matchens sista sekund när Jönköping vann över Pixbo Wallenstam.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Jönköpings IK
6 - 5(1-2, 4-2, 1-1)
Pixbo Wallenstam IBK

Det blev en dramatiskt avslutning på matchen Jönköping-Pixbo Wallenstam under fredagskvällen. Jönköping som hade en 6-4 ledning tappade till 6-5 och Pixbo pressade på för en kvittering. I matchen sista sekund när klockan stod på 20:00 i den tredje perioden tilldelas Pixbo Wallenstam en straff. Andreas Stefansson som hade gjort hattrick i matchen klev fram, lurade bort Gustav Jansson och skulle lägga in bollen. Då träffar Stefansson stolpen och Jönköping vinner matchen,

— Mycket mer dramatiskt än sådär kan det ju knappt bli, säger Jönköpings tränare Jakob Olofsson Adelin och fortsätter:

— Jag var väldigt nervös på slutet. Vi visste ju att de skulle vara bra på att trycka på i slutet och så får de straff i sista sekunden. Jag vet inte om han var innanför innan det var slut eller om han kliver innanför precis efter. Men det spelar ju ingen roll nu. Otroligt skönt att vi kunde vinna detta.

TV: Se straffen här

I intervjun med SSLPlay sa Jönköpings Emil Nilsen att han tittade bort. Tränare Olofsson Adelin såg straffen och trodde först att det skulle bli mål.

— Jag tittar. Han gör ju en väldigt bra straff Stefansson och där brukar han vara lugnet själv. Men det kanske blev för öppet för honom där här gången.

Vad säger du om matchen? 

— Det svårt såhär direkt efter. Jag är så inne i matchen. Men vi är inte riktigt nöjda idag. Stundtals får vi inte riktigt det trycket som vi vill ha och sedan ska vi ha med oss i Pixbo är ett bra lag. Vi är ödmjuka inför uppgiften och spelar med stor marginal och tålamod och det måste vi göra mot förmodade topplag. Vi saknar lite skärpan men jag ska inte gnälla för fem öre. Jag är jättenöjd med krigarinsatsen och det jobbet vi gör för varandra gör att vi vinner. Jag är imponerad av laget.

Jönköping vände underläge till ledning med 5-4 efter två perioder. En viktig ledning skulle det visa sig där Emil Nilsen gjorde 4-4 på straff och sedan 5-4.

TV: Se Nilsens säkra straff här – lättar upp bollen med backhand

— Det var viktigt att gå ut i tredje med ledning. Det gör att Pixbo blir lite stressade då jag tror att de länge kände att de hade det under kontroll även vid underläge. Vi kan spela tight och ligga och lura på spelvändningar. Så länge vi ligger rätt med klubba och bollbana där så kommer även vi får chanser till oss. Det var viktigt med ledning och vi hade ett bra go i omklädningsrummet inför tredje.

Segern var Jönköpings tredje raka.

— Framförallt så betalar vi priset som behövs. Se vi till inledningen på säsongen så har det ju hänt väldigt mycket vid sidan om för oss. Vi fick inte in några nyförvärv inför säsongen, vi har fyra spelare som lämnat och annat vid sidan om som stört. Lägg där till skada på Glimberg och Blomkvist. Känslan är att laget kommit samman nu och verkligen krigat till de här insatserna. Jag är imponerad att ett så ungt och oerfaret lag har förstått grejen i vad som krävs. Nu får vi vara glada idag och sedan landa och ladda om för Falun.

Även spelmässigt ser Olofsson Adelin en förbättring mot de inledande omgångarna.

— Ser vi spelmässigt så var ju Mullsjö ett riktigt bottennapp för oss. Där påverkade säkert stökiga veckorna vi hade då och vi orkade inte riktigt. Efter det har vi varit med bra och gör det jättebra mot Linköping och i två perioder mot Kalmarsund. Vi har tagit kliv framåt och börjat få mer och mer träff. Sedan måste man ha lite tur också vilket vi ser idag med straffen. Men vi ska fortsätta jobba stenhårt och ha tror på att vi kan slå alla lag.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar