Foto: Anders Andersson, Per Wiklund, Magnus C Lydahl
Landslag

Tre unga debutanter i truppen till EFT: ”Vi tycker att de har gjort avtryck”

Tre debutanter i truppen till EFT. Så här säger förbundskapten Åsa Karlsson om de unga spelarna.

När förbundskapten Åsa Karlsson presenterade sin trupp till Euro Floorball Tour fanns det med tre unga debutanter i truppen. Det är Iksus Myra Aggestål, Endres Moa Svanström och KAIS Moras Moa Gustafsson, alla med U19-landslagsmeriter som ni ska göra a-landslagsdebut.

— Vi tycker att de har gjort avtryck och det ska bli spännande att se dem i landslagets omgivning, säger Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Åsa Karlsson kommenterar även debutanterna:

Myra Aggestål, IKSU
– Myra är en spelare som kan spela på många positioner. Hon har ett fantastiskt spelsinne och levererar boll snabbt och enkelt. En mycket klok spelare som kanske inte syns mest, men gör ett uppoffrande spel i det tysta och lyfter sin omgivning med sitt smarta spel.

Moa Svanström, Endre IF
– Trots att hon inte är så stor är hon grymt stark i kroppen. Hon är lugn och trygg i det defensiva spelet, bra i duellspelet och kommer allt som oftast ut med bollen och startar en snabb spelvändning. Moa kan spela både mittfält och libero, men vi kommer i första hand testa henne i liberorollen.

Moa Gustafsson, KAIS Mora IF
– Moa bidrog mycket till att Sverige spelade hem guldet i U19-VM i maj och har startat upp säsongen starkt i sitt KAIS Mora. En smart spelare som är bra på små ytor, i duellspelet både med och utan boll. Hon är orädd och vågar bryta in på egen hand, men också med finess göra ett instick till en lagkamrat.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar