Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Nya formationen ledde Sirius till seger

Nya formationen visade vägen för Sirius - låg bakom samtliga fem mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
Höllvikens IBF
3 - 5(1-2, 1-1, 1-2)
IK Sirius IBK

Sirius tig en viktig seger i nedre delen av tabellen när de vann borta mot Höllviken med 5-3. Höllviken tog ledningen i matchen innan Sirius vände till 2-1 efter den första perioden. En ledning som de höll hela matchen.

— Det var både en skön och viktig seger. Vi behöver ju börja vinna matcher och jag tycker vi gör en bra match. Höllviken är lite lama och står bara och väntar på våra misstag. De får ju lite lägen men inte så jättefarligt. Efter att vi tar ledningen så känns det ändå kontrollerat. De skapar inte jättefarliga målchanser och vårt spel passade bra in mot hur de spelade idag, säger Sirius lagkapten Johan Eriksson.

Eriksson som för dagen spelade i en nykomponerad kedja tillsammans med Joakim Olsson och Kevin Söderlund. En formation som bildats under landslagsuppehållet.

— Vi gjorde en ändring där och det var väl minst sagt godkänt idag. Det har sett bra ut på träningarna och Jocke gör väl 0+4 idag och både jag och Kevin gör 2+1.

Vad gör att ni passar bra tillsammans? 

— Det blir en bra mix. Vi kommer lite högre upp i banan och kan skapa mycket. Jocke är ju mer van i en 2-2-1 och blir lite som en högermittfältare där vi tog många billar idag. Det gör att vi själva kan skapa mycket. En lyckad ändring får man ändå säga.

För Erikssons del var det även skönt att sätta två bollar. Han beskriver säsongsstarten som trög.

— Ja det har varit lite trögt. Jag har bara gjort två mål innan idag men nu blev det tre poäng på en gång. Det har varit lite segt och jag ska ju vara med och leverera. Det har varit lite missar och då blir det ännu mer frustrerande. Det har ju blivit en ny miljö för mig utan Peter (Berling) och Dan (Johansson) som jag typ alltid spelat med. Men det känns bra nu också.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar