Foto: Per Wiklund
Lindås IBK

Palmén känner pressen att leverera: ”Jag fattar ju att jag är på gränsen”

Seger för Linköping som fortsätter leta efter fungerande spelsystem och form. Ett mål och två assist av Simon Palmén som känner pressen att leverera för att komma med till VM.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
Lindås Rasta IBK
6 - 9(2-1, 2-6, 2-2)
Linköping IBK

Linköping vände ett 2-1 underläge borta mot Lindås efter den första perioden till seger med 9-6.

— Det var en match med ganska många ansikten kan man säga. Vi började inte inte så bra och ändrade om lite inför andra perioden. Då får vi utdelning rejält och det var väl där någonstans som vi tar över matchen. I tredje kontrollerar vi matchen bra tycker jag även om vi inte kommer upp på topp, summerar Linköpings Simon Palmén.

Det var i den andra perioden som spelet började stämma för Linköping när de gick fram till ledning med 7-4. Palmén förklarar ändringar i ett nytt försvarsspel som har påbörjats.

— Vi har bytt lite i vårt försvarsspel under uppehållet och det har inte riktigt satt sig ännu. Vi har ju bara mött oss själva på träningar och Lindås spelar ju lite annorlunda. Då blir det ingen toppinsats innan vi är trygga i det. Efter justeringarna blir det ändå bättre och hyfsat kontrollerat.

Trots at Linköping inte visade upp ett bländande spel blev det alltså seger. Tränare Johan Astbrant lyfte efter matchen fram att Linköping letar form vilket han får visst medhåll av Palmén.

— Till viss del kanske det är form ändå. Vi letar efter ett spelsystem som vi kan vänja oss vid och det påverkar ju såklart även hur väl spelet stämmer och då vår form. Det är lite svårt att spela på topp när det är lite oklarheter och grejer som vi inte satt. Men det är rimligt ändå att det blir så då. Vi vet att när vi får ordning på det så kan vi bättre än vi presterat i många matcher.

För Simon Palméns del blev det 1 mål och 2 assist i första matchen efter landslagsuppehållet när han var med och vann EFT i Uppsala.

Vad kan du ta med dig från en landslagshelg in i matcher direkt efter? 

— Egentligen inte så jättemycket. Det är väl mer att man vill behålla det höga tempot så gott som det går. Det handlar mer om att komma tillbaka i spelet i sin femma. Ibland blir stärkt av ett landslagsläger men det beror lite på hur det gått också. Jag känner väl att efter EFT så hade det kunnat vara bättre.

Hur ser du på VM-genrepet? 

— Det kändes som att försvarsspelet som vi fokuserat väldigt mycket på satt bra och vi släppte inte in så många mål. Det visade hela lagen och även i min femma. Men jag tycker också att vi inte hade så mycket boll som vi ville ha och skapade inte så mycket chanser. Där är jag missnöjd framförallt och känner att vi hade kunnat gjort bättre.

Hur stor press känner du att leverera nu innan VM-truppen tas ut? 

— Jag fattar ju att jag är på gränsen, det behöver man inte vara hjärnforskare för att fatta och då behöver jag prestera för att ta en plats. Det är klart att det inte räcker med att prestera mot Lindås utan jag har viktiga matcher framföra mig om jag ska till VM. Det är en press som jag är van med och som jag trivs med, avslutar Palmén.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar