Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

Avbräck för Örebro – kaptenen skadad

Örebros lagkapten Simon Jirebeck skadad - oklart hur länge han blir borta från spel.

När Örebro ikväll tar emot Kalmarsund i det som blir det första möten lagen emellan efter att Örebro vann SSL-kvalet över Kalmarsund säsongen 2016/17 saknar hemmalaget lagkaptenen Simon Jirebeck i laguppställningen. Det var på tisdagens träning som olyckan var framme för Jirebeck då han slog upp en gammal skada.

— Det suger det här. Axeln gick ur led på träningen och det är en gammal skada. Senast det hände var väl cirka fyra år sedan på AIK och TT-tiden, säger Jirebeck.

Vad hände? 

— Jag vet inte riktigt. Jag kom i ganska hög fart mot mål och målvakten kom ut och gled men det var inget direkt i kollisionen utan det måste blivit på grund av den höga farten och där någonstans så vred jag axeln ur led.

Har ni någon uppfattning om hur länge du blir borta? 

— Det är svårt att säga hur länge jag blir borta. Jag ska börja ha mitella nu första i en vecka eller fem dagar. Efter det blir det väl lite rehab först och jag ska även kolla upp det då igen med en sjukgymnast för att se hur status är. När det hände i AIK var man väl borta ungefär en vecka. Men vi får se. Klart är att jag missar helgens match mot Höllviken i vilket fall.

Skadan innebär ju då även att Jirebeck missar kvällens match mot Kalmarsund som han ändå såg fram emot lite extra.

— Egentligen så spelar det ju ingen roll vilken match det är, det är lika surt ändå. Men klart lite extra ikväll då det är en match man sett fram emot. Både Kevin Björkström och även Kim Nilsson spelar ju där och det är ju gamla lagkompisar som hade varit roligt att möta, säger Jirebeck.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar