Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Karlsson tillbaka – första matchen för säsongen

Anton Karlsson gör ikväll sin första match för säsongen i Linköping.

Efter helgens seger över Lindås tar fjärdeplacerade Linköping ikväll emot serieledande Dalen. Linköping som ikväll har backen Anton Karlsson tillbaka i laget efter skada.

— Jag har haft det tufft de senaste säsongerna med skador, så nu känns det skönt att äntligen få vara med på riktigt igen, säger Karlsson till Linköpings hemsida. 

Matchen blir Karlssons första för säsongen efter en vridning i knäet under försäsongen.

— Anton ger oss extremt mycket gratisenergi med sitt spel och sitt sätt att agera på och på sidan av planen. Just energi är något vi till viss del saknat i inledningen, säger tränare Johan Astbrant.

Astbrant som imponeras av det Dalen som är i serieledning.

— Vi fick en del indikationer på att Dalen hade något nytt på gång redan i somras när vi såg dem i Tjeckien. Dalen har de senaste åren gjort sig kända som ett lag som ligger med en låg 2-2-1:a och enbart går på kontring. Men nu har man lyckats ändra på det och här måste jag ge tränaren Jonatan Brolin en jätteeloge när han efter så många år med laget lyckas förändra spelet så tydligt.

Spelarmässigt är Dalens spelare i toppform vilket bidragit till framgångarna.

Sen har ju deras stjärnspelare haft toppform både i klubblaget och landslaget. Målvakten Måns Parsjö-Tegnér spelade väl till sig en VM-plats i helgen och även Jonas Svahn har haft superform. Ketil fortsätter att leverera och att Mattias Wallgren är tillbaka till 100% på sin backplats gör ju att Dalen har ett väldigt komplett lag som inte alls ska be om ursäkt för sin serieledning, utan det är 110% jobb som ligger bakom det.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar