Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Positionsbytet ett lyft för Larsson

Johan Larsson trivs på nya positionen.

Johan Larsson värvades tillbaka till Dalen inför förra säsongen från Team Thorengruppen. Då som center och forward där han gjorde två mål och två assist. Till den här säsongen har Larsson gjort ett positionsbyte bakåt i planen till en backplats bredvid Mattias Ljunggren.

— Jag fick gå ner från center till backplats i början av säsongen och det har rullat på bra så jag har fått stanna där helt enkelt, säger Larsson.

Ett byte som blivit succé. Larsson har inte bara visat upp ett stabilt försvarsspel. Han har även varit offensiv och redan gjort ett mål och fyra assist.

— När det har gått såhär bra för hela laget så är det kul. Vi har fått ut ganska bra av laget och när det gått så bra för laget så har det fungerat bra även för mig.

Hur känner du själv att bytet har gått? 

— Både och känner jag. Det började ganska trixigt men jag har kommit in i det mer och mer. Jag har fått mycket hjälp i en bra femma och med Måns bakom sig skrikandes så vågar man ju inte göra fel. Vi har ju länge varit ganska starka defensivt och när man spelar med bra spelare så blir det lätt att komma in i det.

Passar ditt spel bra som back? 

— Man får lite mer tid på backplatsen. Om man har spelförståelse som en styrka så är det väl perfekt. Man får ha spelet framför sig och lite mer överblick att kunna spela ut.

Ikväll möter Larsson och serieledande Dalen Linköping på bortaplan.

— Jag tro att det som vanligt kommer bli en tuff match borta mot Linköping. Vi kan ju slå alla lag och gör vi vår grej så har vi en bra chans. Men det är en tuff bortamatch och det är stora spelare som spelar fysiskt, säger Larsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar