Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Milesson: ”Detta är som ett derby för mig”

Jens Milesson ställs mot gamla rivalklubben. - Jag har längtat efter den här matchen länge, säger Milesson.

När Kalmarsund imorgon möter Pixbo Wallenstam blir det en speciell match för Pixbos Jens Milesson. Milesson fostrad i Slätafly har under hela sin innebandykarriär mött Färjestadens IBK, numera FBC Kalmarsund i heta derbyn med mycket känslor. Känslor som finns kvar även Milesson numera spelar i Pixbo.

— Det ska bli häftigt och väldigt kul. Jag har sett fram emot den här matchen ganska länge och att spela derby. Även om lagen inte är så nära geografiskt så är det här verkligen ett derby för mig, säger Milesson.

Inför matchen har Milesson åkt hem tidigare till familjen i Slätafly och han tror på extra stöd på läktaren i Kalmar Sportcenter.

— Ja det hoppas jag. Det lär vara en del gamla lagkamrater och kompisar på läktaren och jag hoppas de hejar lite extra. Det ska även bli väldigt kul att spela med dem på läktaren. Det är ju nästan hemmaplan i vilket fall.

Vad har du för minnen från matcher mot Kalmarsund?

— Det finns väl ett gäng. Jag tror att vi bara mött Kalmarsund i det namnet en säsong. Då minns jag att vi vann varsin match och den segern vi tog minns jag lite extra. Vi gjorde en stark vändning och jag fick göra några mål. En bra match helt enkelt och alltid lika skönt att vinna över Kalmarsund eller Färjestaden.

Finns rivalkänslorna kvar? 

— Det gör de verkligen. Som Slätaflyspelare så är Färjestaden den motståndare man alltid vill vinna över och det finns mycket rivalkänslor.

Jens Milesson lämnade Slätafly för Pixbo Wallenstam till säsongen 2014/15. En nära övergång till Kalmarsund har dock aldrig varit aktuellt.

— Jag har aldrig tänkt den tanken. Det var väl något år jag träffade Färjestaden för att kolla av läget men det var aldrig aktuellt för mig. Det var mer att kolla av vad som kunde finnas för egen del. Men nej, en övergång har aldrig varit aktuellt.

Har du koll på Kalmarsund? 

— Jag har inte sett en match med Kalmarsund på hur länge som helst så jag har inte så bra koll. Men de har ju inlett bra och har en bra förstafemma. För oss gäller det att vi hittar vårt spel och gör det bra. Då ska vi ha en väldigt bra chans att vinna.

Extra viktigt med seger för dig? 

— Absolut, det känns som att alla slår alla just nu så det är viktigt att ta segrar för att inte halka efter. Att förlora mot Färjestaden eller Kalmarsund är det värsta som finns och jag ska göra allt för att vi vinner matcher imorgon, avslutar Milesson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar