Pixbo Wallenstam IBK

Östholm avstängd under utredning – se situationen här

Martin Östholm avstängd under utredning.

Pixbo Wallenstams Martin Östholm har anmälts till juridiska nämnden (JN) efter en situation i onsdagens match mot Höllviken. En situation som inträffade i matchen första minut där Martin Östholm till synes rappar Höllvikens Fredrik Sjöstedt vilket går att se i spelaren ovan. Först anmäldes Östholm till videogranskningsgruppen som tog ärendet vidare till anmälan där JN har beslutat att stänga av Östholm under utredning.

Under fredagen framkom uppgifter om att det var Höllviken som anmält Östholm vilket inte stämmer.

— Nej vi har inte skickat in någon anmälan. Jag kollade av med ledarstaben under förmiddagen och vad som hade hänt och liknande. Det är ju bara jag och Joon Berggren som kan skicka in situationer för videogranskning och vi har inte skickat in. Vi var väldigt frågande till att den dök upp och att det blev en anmälan, säger Höllvikens sportchef Viktor Ottosson.

Istället kan anmälan komma från något av de olika som har mandat att lämna rapport till videogranskningsgruppen:

* SIBF:s funktionärer
– SSL-domare
– Förbundsdomarcoacher
– Tävlingsutskottets ledamöter
– Styrelsen och generalsekreteraren i Svenska Innebandyförbundet 

Om själva situationen kommenterar Ottosson.

— Jag kan väl bara säga att är det något som någon har tyckt varit fel som senare ledare till avstängning så är det väl inte mer än rätt att det anmäls. Där är det positivt att någon agerar på det om domarna har missat.

 

*ibnytt.se har sökt Martin Östholm för en kommentar

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar