Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Tvåmålsskytt på nygammal position: ”Vet inte om det är långsiktigt”

Fem mål av Galante Carlström och två av nygamla forwarden Johan Fahlström.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
14 - 3(4-1, 5-1, 5-1)
FBC Kalmarsund

Falun vann stort över nykomlingen Kalmarsund hemma med hela 14-3 hemma i JALAS Arena. Fem mål gjordes av Alexander Galante Carlström. Två av målen gjordes av en annan forward, nämligen Johan Fahlström som vi är vana att se på backplats. Numera även forward.

— Ja det är lite nytt för mig i vilket fall. Jag spelade forward mot Jönköping för två matcher sedan men innan dess vet jag inte riktigt när det var. Jag var ju forward förr när jag började spela och har ju spelat en del. Men just nu blir det lite nytt igen vilket är kul. Men det känns bra och det var kul att vi fick igång bra spel idag, säger Johan Fahlström.

Långsiktig plan att du är forward?

— Jag vet inte om det är långsiktigt, det har vi inte pratat om och det brukar ju bytas runt en del. Men visst om jag fortsätter göra mål som forward och gör det bra så kanske jag får fortsätta där. Det spelar inte så stor roll för mig vart jag spelar. Men det blir lite nya ytor, lite mer springande och en annan grej som forward. Det är positivt och blir ju en liten nytändning det också.

Fahlström som bildade kedja med Ciya Haja och Adam Colling.

— Vi kommer in i det mer och mer och vi har ändrat spelsätt och formationer också. Idag hittade vi en kedja som jag tycker att alla fem gör det väldigt bra både framåt och bakåt. Vi fick igång ett bra spel och vi har ju otroligt bredd och spets i alla formationer. Kul med ny kemi.

14 mål totala och två alltså av nyblivna forwarden Fahlström.

— Allltid kul att göra mål. Det stärker en själv.

Vad säger du om matchen i sin helhet? 

— Vi kände att det var skönt i början att vi fick lite utdelning direkt. Vi har haft mycket skott i flera matchen men inte gjort mål men idag rullade det in från start och det många glada som tyckte det var roligt att spela. Alla höjer varandra men sedan kanske det blev lite väl många.

Du tänker på motståndet?

— Nu hade de kanske en en dålig match eller var det vi som gjorde det väldigt bra. Men vi snackade innan om att det var ett bra lag som kom hit men idag var vi några nivåer bättre på det mesta. Vi hittade tillbaka till det gamla, vann mycket bollar och slarvade inte bakåt. Vi förvaltade också våra chanser på ett bra sett idag och gjorde ett bra jobb hela matchen.

Säsongen inleddes dock med en fotskada för Fahlström som gjorde att han stora delar av försäsongen. Skadan stör dock inte längre mer än smärta.

— Det känns bra. Det kommer lite känningar då och då efter matchen men det är bara att fortsätta. Det ska inte bli några problem om jag spelar utan det är bara smärtan som jag behöver kämpa mot i så fall. Men jag kör på efter de rehabövningar som finns för att stärka upp, avslutar Fahlström.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar