Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Målsnålt när Dalen vann: ”En tillfällighet”

Målsnålt när Dalen bröt förlusttrenden till seger.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Jönköpings IK
1 - 2(0-2, 1-0, 0-0)
IBK Dalen

Tre mål i matchen varav två av Dalen som bröt förlustsviten på två raka förluster till seger över Jönköping efter en bra försvarsinsats med bara ett insläppt mål.

— En ganska dålig match från vår sida ändå. Men starkt att bara släppa in ett mål. Det är ju försvarsspelet och att vi bara släpper in ett mål som gör att vi vinner idag. Vi hittar rätt i våra grundpositioner och vågar stå lite högre upp och gör det bra, säger Dalen back Mattias Ljunggren.

Dalen båda mål kom i den första perioden och utöver det fanns det mer att önska offensivt.

— Vi var lite stillastående idag med boll och slarvar både i mittzon och i anfallszon. Då blir det såhär. Sen tycker jag att vi skjuter alldeles för lite. Där finns det mycket mer att önska av oss. Men det har varit lite dåligt de senaste matcher och vi behöver komma igång bättre som vi gjorde första fem matcherna.

Dalen inledde säsongen väldigt målglatt med 43 mål på de första fem matchen. I matchen mot Jönköping blev det två mål och frågan är om Dalen medvetet gått tillbaka till ett mer defensivt och målsnålt spel.

— Nej vi har inte pratat om det själva och man vill ju spela på samma sätt mot alla lag som vi gjorde de fem första matchen då jag tycker vi spelade riktigt bra. Men efter två förluster kan det bli lite otryggt och att man då går tillbaka lite. Jag tycker dock att vi ska kunna pumpa mod i oss själva att spela ut mer som första fem. Så att det var ett mer målsnålt Dalen idag var bara en tillfällighet. Vi ska ha med oss att Jönköping också gör en bra match och inte bjuder oss på några enkla mål.

I matchen mot Jönköping fick det dock spelmässigt se ut lite hur som helst för Dalen. Efter två förluster var fokus att vinna igen.

— Ibland åker man på en plump och nu har vi haft två på raken. Vår ambition var att hämta hem tre poäng och det fick se ut lite som hur som helst, bara vi lyckades bryta vår trend och det gjorde vi.

Viktigt för Dalens seger var landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegnér som fortsätter visa upp fin form inför landslagsuttagningen till VM på måndag.

— Han är starkt bidragande till att vi åker härifrån med tre poäng. Han håller kvar oss i matchen, framförallt i andra perioden som är vår sämsta period. Det är mycket tack vare Måns vi att vi vinner idag, avslutar Ljunggren.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar