Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Nilsberth: ”Blivit påmind av Rudd varje träning”

Ny seger för Storvreta och säsongens första mål för Robin Nilsberth.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
6 - 4(4-2, 1-1, 1-1)
Linköping IBK

30 mål på hela säsongen ifjol, 0 mål på de inledande nio matcherna den här säsongen. Mot Linköping kom äntligen landslagsbacken Robin Nilsberths första mål för säsongen.

— Det var skönt såklart och ett viktigt mål i matchen, säger Nilsberth.

Målet innebar kvittering till 1-1 i åttonde minuten. Knappa tre minuter senare gjorde även backkollegan Filip Stenmark säsongens första mål.

— Ja exakt. Det blev ketchup-effekt för oss båda. Jag känner personligen att jag kommit i bra lägen och kanske borde gjort något tidigare. Samtidigt hade jag bara gjort två träningar på fem veckor inför premiären mot Dalen på grund av min ryggproblem. Det har väl tagit ett tag att bli helt fit for fight men efter EFT känner jag att börjar bli 100% och i bra form.

Är du en sådan spelare som går runt och tänker på att du inte gjort mål?

— Om inte annat har blivit påmind av Rudd varje träning. Det är nog Rudd som tänkt mest på det och tyckt det varit roligast. Men jag brukar ju göra mycket mål och sådär. Men det har blivit lite assist istället den här säsongen.

Storvreta vann matchen med 6-4 och visade upp ett fint försvarsspel.

— Det kändes bra. Viktor gör en riktigt bra insats i målet och vi är starka i man-man spelet. Det känns som att Linköping inte kommer till alls faktiskt och det är konstigt att det ens blir match i slutet. Jag tycker inte vi får bjuda till idag och då blir det såhär. Det är klart jag förstår domarna kan missa lägen men idag var det ett steg tillbaka, säger Nilsberths som utvecklar domarkritiken här:

LÄS MER: Kritiken mot bedömningsnivån: ”Idag var ett steg tillbaka”

Vad avgör idag? 

— Jag tycker vi spelar bättre än Linköping och har mer boll och driver matchen. Vi blir lite bekväma i den andra perioden när vi spelar runt runt och då blir det för enkelt för Linköping. Vi pratade om att få de i rörelse och det hade vi inte då. Sedan blir det lite ryckigt i sista men summa summarum är det väl special team som avgör idag. Vi släpper inget mål, gör mål i powerplay och Rudd sätter straff. Vinner man special team så brukar man ha bra förutsättningar att vinna matchen, avslutar Nilsberth.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar