Foto: Fabrice Duc
Landslag

Sverige vinnare av EFT – vann klart över Finland

Sverige vinnare av Euro Floorball Tour. Avslutade turneringen med att vinna klart över Finland.
Serie: EFT. Matchstart: 12:00
Sverige
8 - 1
Finland

Sverige fullbordade segerraden under Euro Floorball Tour i Schweiz med att vinna klart över Finland med 8-1 under söndagen. Ett resultat och match som förbundskapten Åsa Karlsson var mycket nöjd med.

— Idag gör vi en jättebra match i tre perioder. Vi får verkligen stäm i vårt spel och i de nya sakerna som vi har försökt jobba in. Det har framförallt varit delar i försvarsspelet som vi har testat för att få fler verktyg i verktygslådan inför VM och det fungerar bra idag. Vi visar att vi klarar av det, summerar Åsa Karlsson.

Vad har ni jobbat med?

— Vårt höga presspel som vi är bra på kan ibland bli lite sårbart när vi inte får full stäm på det. Då kan vi få det svårt om vi inte har andra alternativ som vi jobbat med. Så det har mer varit delar i att hålla ihop laget, komma i rätt positioner och på så vis jobba in flera alternativ i försvarsspelet.

Sverige tog ledningen över Finland i den första perioden med 1-0 och efter två perioden hade Sverige fortfarande inte släppt in något mål och ledde med 5-0. Finlands enda mål gjordes i powerplay och det var en fin offensiv som Sverige visade upp.

— Det mycket bra idag. Vi har även jobbat med att hålla bollen mer i laget och skapa längre anfall. Då får deras försvar flytta mer och jobba hårdare i flera ytor vilket gör att vi kommer i nya ytor med boll. Det gav verkligen bra utfall och jag är supernöjd med inställningen i laget att man köper och kör detta. Framförallt idag gör vi det bra.

Igår vann Sverige med 7-2 över Schweiz och i fredags besegrades Tjeckien med 7-6 Ett Tjeckien som Sverige vann med hela 10-2 över för ett halvår sedan.,

— Bra matcher av oss överlag. Det är en plump i andra perioden om Tjeckien där vi inte får stäm i den höga pressen och då blir sårbara. Där kanske vi skulle ändrat om lite tidigare. Samtidigt för vi en väldigt stabil tredje period där vi visar fin moral och kommer både ikapp och förbi vilket är en stark seger av oss som vi kan ta med oss.

Något såhär direkt efter som sticker ut under helgen som du tar med dig?

— Jag kan tycka att Ellen Rasmussen gör en fantastisk turnering och visar upp ett fint spel i alla matcher. Sedan tycker jag även att de unga debutanterna som var med för första gången gör det bra. Tyvärr blev Moa Svanström skadad så hon fick bara en match men både Myra Aggestål och Moa Gustafsson har gjort det bra i sina första la-landskamper. Ser vi på gruppen i sin helhet så har de svarat upp bra på de nya sakerna som vi jobbar med inför VM. Det kommer vi ta med oss och fortsätta med framöver, summerar Karlsson.

LÄS MER: Förbundskaptenen berömmer 19-åriga debutanten

TV: Se målen från matchen mot Finland 

TV: Highlights Sverige-Finland

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar