Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Thurén: ”Lite mer på riktigt nu”

Albin Thurén tillbaka i moderklubben på riktigt.

I torsdagens match mot Växjö blev Pixbo Wallenstam Albin Thurén matchvinnare med sitt 4-3 mål.

— Det var kul. Vi står över de på vår vänsterkant, vinner bollen när backen slarvar och jag får en fin passning så det är bara att snärta till den. Det gick snabbt där och skönt att sätta dit den, säger Thurén.

Målet var 21-årige Albin Thuréns andra för säsongen och han själv känner att han börjar komma igång mer och mer.

— Jag har varit lite förkyld senaste veckorna men nu är jag tillbaka. De sista tre matcherna har jag börjat ta för mig lite mer. Jag känner att jag varit lite för tillbakadragen i inledningen och inte tagit för mig som jag borde. Då bli allt lite mediokert. Men senaste matcher jag jag kommit igång, hittat tillbaka och vågar gå mer för det. Jag kommer nog bli bättre och bättre under säsongen mer och mer. Men det är lite skillnad från Schweiz så är det ju och det märker jag av.

Förra säsongen lämnade Thurén Pixbo och Göteborg för att testa på spel i Schweiz och Ticino. Där blev det en halv säsong innan han bestämde sig för att återvända till Sverige.

— Jag var ju halvskadad förra säsongen och sedan dök möjligheten upp för Schweiz. Så det blev ju nästan bara en halv säsong där. Så den blev inte så lång och spelmässigt fick jag nog inte med mig så mycket. Det var ett annat spel där. Men det är är klart att komma till ett nytt land och allt vad det innebär var ju en utmaning. Jag har nog växt som person men annars var det mest en cool grej att göra.

En återkomst till moderklubben som tror mycket på Thurén.

– Albin är en hårt arbetande styrspelare som är väldigt svårläst för motståndarna då han är väldigt avig i sitt spel. Han har stora förutsättningar att bli riktigt bra och det ska bli kul att se honom heltaggad i Pixbo Wallenstam kommande säsong, sa Pixbos tränare Jonas Eliasson när Thurén presenterades.

Albin Thurén trivs med beslutet att vara tillbaka i moderklubben.

— Pixbo är ju min moderklubb så det är superkul att spela här i SSL. Det blir lite häftigt på så sätt också att nu bara representera herrlaget SSL i sin moderklubb. Känslan är att det är lite mer på riktigt nu kan man säga. Tidigare år har jag ju varit med lite till och från och säven spelat med laget i division 1. Det blev lite hoppigt då och var svårt att känna den där riktiga lagtillhörigheten. Nu känns det verkligen som att jag är SSL-spelare vilket är bra för mig. Det blir bättre fokus då och jag lägga tiden på att jobba på att bli bättre, säger Thurén.

Inför dagens match mot Linköping har Pixbo plockat 18 poäng på de inledande 10 matcherna. Fyra segrar under ordinarie tid och fyra segrar på övertid. En godkänd säsongsinledning.

— Det är väl lite både och för oss. När vi mött lagen som är tippade högt upp så har vi gått in med bättre inställning och gjort bättre matcher. Men mot lag tippade på den undre halvan har vi haft svårare att hitta samma spel och tappat. Det är ju jättebra att vi visat att vi kan vinna över topplag men vi behöver höja oss och bli jämnae för att kunna plocka fler poäng. Jag tror vi hade kunnat plockat fler poäng än vi gjort men jag skulle ändå säga att säsongsinledningen är godkänd av oss.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar