Foto: Per Wiklund
Grupp B

Förbundskapten Hill kommenterar målvakterna

Förbundskapten Mikael Hill kommenterar VM-målvakterna Johan Rehn och Måns Parsjö-Tegner.

VM-truppen presenterad med målvakten Johan Rehn från IBF Falun och Måns Parsjö-Tegnér från IBK Dalen. Förbundskapten Mikael Hill säger så här om sina uttagna målvakter:

av6i7054

Foto: Per Wiklund

Johan Rehn, IBF Falun

— Han står för en trygghet i laget, både med sin person och sitt spel. Han har en hög lägstanivå och har under min tid som förbundskapten gjort riktigt bra landskamper. Främst minns jag 4-0 mot Finland i Åbo förra våren, men även 5-1-matchen mot Schweiz nu på Euro Floorball Tour i Uppsala.

av6i8264-1

Foto: Per Wiklund

Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen.

— Han är både nuet och framtiden. Han är redan nu väldigt bra, men samtidigt en debutant. Av de fem målvakter vi har använt oss av under min tid är han den yngsta, vilket rimligtvis gör att han har flest år framför sig. Han har varit bra i flera säsonger i Svenska Superligan och gjorde bra ifrån sig redan i Falun, och har vuxit sedan sin tid i Dalen. Vi har haft med honom ett flertal gånger och han har gjort bra ifrån sig varje gång. Hans sista test var i EFT, då satte han sig i en bra position i och med matchen mot Finland (seger med 5-1).

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar