Foto: Per Wiklund
Grupp B

Förbundskapten Hill om uttagna backarna

Åtta uttagna försvarare. Förbundskapen Mikael Hill kommenterar spelare för spelare.

Åtta uttagna backar i VM-truppen till VM i Prag. Här är förbundskapten Mikael Hills kommentar om varje spelare.

Emil Johansson, IBF Falun

— Han är innebandyns schweiziska armékniv, han kan göra vad som helst i världsklass. Ett landslag utan Emil Johansson är ett sämre landslag. Det är en komplett innebandyspelare.

Robin Nilsberth, Storvreta IBK

— Landslagets försvarsgeneral och en stor ledartyp. Han har ett stort hjärta för landslaget och betyder mycket på och utanför planen. Han är en klippa att falla tillbaka på när det blåser och vi har tryck mot sig. Det är en bra offensiv back som man ibland glömmer, att bara stämpla honom som försvarsspelare är inte rätt.

Markus Jonsson, Växjö IBK

— Han är ett spelgeni. Han sätter upp spel, ser passningsvägar som väldigt få ser och har magiska lösningar på problem. Hans roll kommer bara bli större och större ju mer han är med i landslaget.

Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK

— Han vet vad som krävs för att vinna matcher. Han är lite mer tillbakadragen i sitt spel än för något år sedan, så det får han gärna locka fram de kommande veckorna. Han gör alltid jobbet och kan användas på flera positioner.

Tobias Gustafsson, Storvreta IBK

— Årets spelare förra säsongen är naturligtvis en stor del av landslaget. Han har utvecklats ordentligt i landslagströjan det sista året, från att ha varit väldigt bra till att vara ännu bättre. Han är otroligt stark i duellspelet utan boll. De närkamper han förlorar är väldigt lätträknade. Han har kvicka fötter och flinka handleder som gör att han är ett offensivt hot.

Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

— Han har sina styrkor i offensiven med ett skott i världsklass som sitt ess. Han har stor erfarenhet av internationella mästerskap och en stark ledartyp i gruppen.

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK

— Svensk innebandy ”grand old man”. Evigt ung. Han gör aldrig en dålig landskamp. Han älskar att representera Sverige och är mycket av hjärtat och själen i vårt lag. Mattias är prototypen för det vi kallar en modern innebandyback. Hade vi inte haft honom hade vi nog inte sett Emil Johansson, Tobias Gustafsson Markus Jonsson och flera andra spela innebandy på samma sätt som de gör i dag. Han har varit en trendsättare som folk inte tänker på. Han var stilbildande för 10-15 år sedan.

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS

— En playmaker i absolut världsklass som har tagit stora kliv i blågult sedan VM 2016. Är en viktig kugge i det offensiva spelet som just spelfördelare. Kan öppna upp banan med passningar som få andra klara av, men är också vass som avslutare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar