Foto: Per Wiklund
Grupp B

Förbundskapten Hill om uttagna centrarna

Fyra centrar i Sveriges VM-trupp. Förbundskapten kommenterar spelare för spelare.

Fyra centrar i Sveriges VM-trupp till VM i Prag. Så här säger förbundskapten Mikael Hill om de uttagna spelarna.

Johan Samuelsson, IBF Falun

— Lagets ledare, som leder genom exempel. Han är inte den ledaren som hörs mest, men går alltid i bräschen för hårt arbete i båda ändarna av banan och fuskar aldrig med detaljer. Ett fördömligt uppträdande i med- och motgång. Han har otroliga kvaliteter i sitt passningsspel och är en bra genombrottsspelare.

Jonas Svahn, IBK Dalen

— Jonas har gått från att vara en spelare som gör jobb i det dolda och använts på olika positioner där det har behövts till att i dag vara en spelare i världsklass. Jag har svårt att se att någon är bättre en mot en i den internationella innebandyn. Kanske den spelare under min tid i staben som gjort störst framsteg. Han är en nyckelspelare för oss.

Jonas Adriansson, IBF Falun

— I VM 2014 spelade han vänsterback. Jonas är användbar på alla platser på banan. Han är kanske mest erkänd för sina defensiva egenskaper och förmågan att låta andra glänsa genom att ta jobbet ingen tänker på. En viktig kille i gruppen som alltid gör jobbet och tar vilken roll som helst och gör det väldigt bra.

Simon Palmén, Linköping IBK

— Han har vuxit på flera sätt. Han var väldigt bra under sitt sista slutspel med Falun. Flyttade därefter hem till Örebro och där han fick en annan roll och fick utveckla sitt ledarskap och ta ett annat ansvar. Han är en bra spelfördelare och har ett spel som skiljer sig från våra andra centrar. Jag tror att vi kommer få se mer av honom i framtiden i landslaget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar