Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Landslagsaktuella backen förlänger

Linköping och Oskar Hovlund skriver nytt kontrakt.

Unge backen Oskar Hovlund som landslagsdebuterade i våras och finns med i diskussionerna om en plats till VM har bestämt sig för att fortsätta i Linköping och kritat på ett nytt kontrakt.

— Jag trivs jättebra i Linköping och ser fram mot att få en större och större roll i laget och här vill jag spela många år framöver, säger Oskar Hovlund till Linköpings hemsida. 

Kontraktet är skrivet på tre år.

— Vi har ju några äldre som Kakan (Anton Karlsson), Marre (Martin Karlsson) och brorsan (Martin Hovlund) som ju inte kommer att spela kvar för alltid, så en förändring kommer det att bli och jag är beredd att at en större ansvar och en ledarroll i laget framöver. Vi är ju fler unga spelare som Seth (Oskar) och Adam (Zetterström) som kommer behöva kliva fram ytterligare de närmaste säsongerna.

Förra säsongen gjorde Hovlund 12 mål och 15 assist från sin backplats. I år har det hunnit bli 2 mål och 9 assist. Med det nya kontraktet vill den talangfulla backen fortsätta utvecklas.

— För mig handlar det framförallt om att ta en större roll på planen och i laget. Annars är jag en back som vill spela med mycket fart och det krävs då jag ser det som framtidens sätt att spela innebandy.

En utveckling som Hovlund hoppas även kommer ge fler landslagsuppdrag.

— Blir det inte VM-spel nu har jag många år framför mig att få spela ett VM. Nu har jag haft fullt fokus på klubblaget och går det bra i Linköping så finns chansen många år framöver.

En kontraktsförlängning med Linköping som såklart även glädjer tränare Johan Astbrant.

— Oskar har egenskaper som få spelare besitter och är närmast en komplett back. Hans speed kan nästan inga matcha och han kan utnyttja farten på bästa sätt. Att Oskar väljer att stanna hos oss under en längre tid visar att han trivs och ser sin utveckling till toppen i Linköping. Jag som tränare är fantastiskt nöjd med påskriften och jag tror att jag talar för alla som ser Oskar dagligen och även publiken som får se honom match efter match, säger tränare Johan Astbrant.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar