Foto: Per Wiklund
Grupp B

Poängligaledaren utanför truppen – Hill motiverar

Poängligaledaren Johannes Wilhelmsson utanför VM-truppen.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson var en av de spelarna som varit med i diskussionerna om ta en plats i VM-truppen. Wilhelmsson som inlett säsongen strålande för Höllviken där han även leder den totala poängligan i ligan med 14 mål och 19 assist. När EFT avgjordes i oktober gick dock Wilhelmsson mållös.

Flera röster om en VM-plats har höjts, bland annat lagkamraten Pontus Karlson Martell.

— Det har jag sagt hela tiden. Om han bara får lite mer förtroende och speltid så tror jag att han kan bli en nyckelspelare i landslaget. Han är helt klart given till VM enligt mig och det har han varit ett bra tag nu, säger Karlson Martell.

Under måndagsförmiddagen presenterade förbundskapten Mikael Hill VM-truppen och där finns inte Wilhelmsson med. Förbundkapten Mikael Hill motiverar.

— Det är ju den stora skillnaden mellan det nationella och internationella spelet som gör skillnaden att han inte är med. Johannes har gjort stora framsteg sedan han debuterade i fjol mot Schweiz. Men vi hade velat se mer, framförallt i det offensiva spelet, säger Mikael Hill.

Wilhelmsson med god form lämnas alltså utanför truppen och det är hur han presterat i landslaget som ligger till grund.

— Höllvikens spel ser ut på ett sätt och vårt spel ser ut på ett annat, det kan man tycka vad men vill om vad som är rätt och fel och bäst och sämst. Men vi hade behövt se mer i landslagssammanhang. Det är en stor skillnad mellan det internationella och nationella och det är ett VM vi ska spela. I ligan kan vi inte begära mer, säger Hill.

LÄS MER: Här är hela VM-truppen

JUST NU: Här är Sveriges VM-trupp

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar