Foto: Per Wiklund
Grupp B

Fina gesten från meste landslagsspelaren – vill tacka familjen

VM i Prag kan bli Samuelssons sista VM. Ett VM där han väljer att byta till nummer 25 för att lyfta fram och tacka familjen.

Rutinerade backen Mattias Samuelsson gör i december sitt sjätte VM. Ett VM som förmodligen blir Samuelsson sista efter en lång och framgångsrik landslagskarriär.

— Jag har inte bestämt någonting men det är klart att jag ser slutet och jag ser fram emot det, samtidigt som jag tycker att det här är skitroligt. Men jag har svårt att tro att jag spelar i två år till, säger Samuelsson.

Ett VM där Samuelsson väljer att byta nummer från nummer 13 till nummer 25. Detta som en hyllning till familjen.

— Det känns väldigt rätt. Nummer 25 har varit lite av ett familjenummer som hängt med i min familj. Det är många som haft det tidigare som hållit på med idrott. Jag försöker bara ge något tillbaka till min familj och visa lite uppskattning i att de har varit med och supportat mig i min landslagskarriär men också i Storvreta. Man är ju väldigt dålig generellt på att tack folk som har stöttat en och sådär. Men det här är på något jag mitt sätt att visa uppskattning att de varit där för mig.

Samuelsson är meste landslagsspelare med sina 117 landskamper. En viktig spelare i förbundskapten Hills VM-trupp.

— Svensk innebandy ”grand old man”. Evigt ung. Han gör aldrig en dålig landskamp. Han älskar att representera Sverige och är mycket av hjärtat och själen i vårt lag.Mattias är prototypen för det vi kallar en modern innebandyback. Hade vi inte haft honom hade vi nog inte sett Emil Johansson, Tobias Gustafsson Markus Jonsson och flera andra spela innebandy på samma sätt som de gör i dag. Han har varit en trendsättare som folk inte tänker på. Han var stilbildande för 10-15 år sedan, säger Hill.

Fem raka VM och flera säsonger säsonger i Storvreta. Under hela tiden har familjen funnits som stöd.

— Familjen är viktig och jag vill inte ta det för givet. Man är generellt dålig på att tacka. Nummer 13 har alltid varit mitt nummer men det har också varit lite skitsamma vad jag har på ryggen. Jag har alltid spelat för mina lagkamrater och för det jag har på bröstet, det är det som varit viktigt för mig. Det som varit på ryggen har inte spelat så stor roll men nu blir det lite extra, säger Samuelsson.

Just nummer 25 är ett nummer som varit med länge i familjen Samuelsson.

— Det är generationer upp som spelat med 25 i alla möjliga sporter som fotboll, innebandy osv. Det kändes bara rätt att göra det här och jag fick idén för någon vecka sedan bara. Det gick ju att lösa smidigt. Nu fanns möjligheten så jag tog den.

LÄS MER: Se hela landslagstruppen här 

JUST NU: Här är Sveriges VM-trupp

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar