Foto: Per Wiklund
Grupp B

Sex forwards – förbundskapten Hill kommenterar spelare för spelare

Sex forwards i Sveriges VM-trupp. Förbundskapten Mikael Hill kommenterar spelare för spelare.

Sex forwards uttagna i VM-truppen. Så här säger förbundskapten Mikael Hill om de uttagna spelarna:

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund

— Han är en av världens bästa avslutare, en spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Han har haft en fin höst i Kalmarsund och SSL och gör det han ska, vilket är mycket poäng. Spetsegenskaper är kontringsspelet där han tar ut sin motståndare i fart.

Alexander Galante Carlström, IBF Falun

— SSL:s bästa målskytt genom tiderna, vi kan väl börja där. Efter sin skadefyllda fjolårssäsong är han tillbaka i fysisk toppform. Alexander är en ledarfigur i landslaget och en vinnarskalle som driver oss framåt. Han får mest kredd för sina offensiva kvaliteter, men är också en bra försvarsspelare.

Rasmus Enström, IBF Falun

— Han är världens bästa ”skolgårdsinnebandyspelare”. Det är en spelare som kan hitta på saker som ingen annan ser och tänker på. Han hittar skottlägen där ingen tänker att han ska skjuta, tar en position som ingen har tänkt på som öppnar upp hela banan. Han är otroligt oförutsägbar. Ge honom en boll så kan vad som helst hända.

Albin Sjögren, Storvreta IBK

— SSL:s poängvinnare i fjol. Han stod på tröskeln till VM-truppen förra gången, den här gången är han givet med. Bra defensivt och en väldigt bra avslutare. En riktigt matchvinnartyp.

Johannes Larsson, IBF Falun

— Han är en spelare som kan spela på flera olika positioner. Han gör skillnad med sin fysik. Otroligt jobbig att möta i en mot en-situationer, som ofta dyker upp i internationella matcher. Han kan därför komma bättre till pass internationellt än hemma i ligan med sitt fysiska spel.

Alexander Rudd, Storvreta IBK

— Han är nog den spelaren med högst kapacitet i hela laget. Får man en Rudd i toppform kan han på egen hand vinna matcher åt ditt lag. Han är väldigt bra i båda ändar av banan, defensivt och offensivt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar