Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Skadad i premiären – tillbaka på allvar med hattrick mot Örebro

Glimberg skadade sig i premiären mot Mullsjö. Nu är han sedan några matcher tillbaka i Jönköping och mot Örebro slog han till med ett hattrick.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Jönköpings IK
9 - 4(3-0, 4-1, 2-3)
IBF Örebro

Jönköpings Martin Glimberg fick sämsta möjliga start på säsongen då han skadade sig i premiären mot Mullsjö. En skada som har hållit honom borta från spel till för bara någon dryg vecka sedan. I onsdagskvällens match mot Örebro var Glimberg övertygande och visade att han är tillbaka på allvar genom att göra ett hattrick.

— Härligt med ett hattrick. Det är alltid kul att göra mål och lite extra för mig som missat många matcher. Det var väl fjärde matchen idag för mig och det har gått lite knackigt. Så skönt att inte bara göra ett mål utan att det lossnade med ett hattrick, säger Glimberg.

Förra säsongen gjorda Glimberg 19 mål. Trots skadeproblemen har han gjort fem och nu är han inne i det igen.

— Känslan är bra och jag kör på. Det tar ju lite tid med flås, tempo och sånt där innan man är helt inne i det. Men jag tycker att jag har kommit in i det rätt bra. Det har ju framförallt varit andrafemman som producerat i mängder nu på senaste tiden. Det är viktigt att viktigt att vi kommer igång också och hittar rätt. Idag tycker jag att vi gör mycket bra och då kommer målen.

Förutom Glimbergs tre mål gjorde Jönköping sex till och vann med klara 9-4.

— Det blir en matchbild där vi får ha väldigt mycket boll. De har några tongivande spelare borta och kryper ner lågt i 2-1-2. Då får vi jätteytor att rulla boll och får mycket mer boll än vi brukar. När vi då sätter fart på bollen och rör oss i rätt ytor som vi gör många gånger idag så rinner det ifrån.

Mycket boll för Jönköping och 7-1 efter två perioder gjorde att matchen till stor del kändes avgjord redan då.

— Vi slipper ett lite onödigt men annars är det väl där som matchen sätter sig när vi går ifrån. Det är ingen superbra period av oss men vi kan ändå gå ifrån till 7-1 och det blir tydligt att det skiljer en del på lagen idag.

Nu återstår en match mot Sirius för Jönköping innan VM-uppehållet. Sirius som är placerade precis under slutspelssträcket där Jönköping i nuläget har sista slutspelsplats.

— Det här är ju en viktigt period för oss med Lindås, Örebro och Sirius efter varandra. Tre lag som vi ska ha under oss och förra säsongen var vi duktiga på att vinna den typer av matcher för att plocka poäng. Det är ju nästan värt mer än tre poäng i sådana matcher. Vi har 6 av 6 än så länge och så ska vi knyta ihop det bra mot Sirius nu innan uppehållet, avslutar Glimberg.

TV: Glimbergs hattrick och målen från matchen här 

TV: Highlights Jönköping-Örebro

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar