Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Hattrick av Nilsson i nykomlingsmötet

Efter två storförluster ledde stjärnan Kim Nilsson Kalmarsund till seger i nykomlingsmötet.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
FBC Kalmarsund
5 - 3(2-2, 2-0, 1-1)
Lindås Rasta IBK

Förra säsongens möttes de i Allsvenskan Södra. Då med varsin seger på bortaplan. När de båda nykomlingarna Kalmarsund och Lindås Rasta ställdes mot varandra för första gången den här säsongen var det hemmalaget som tog segern efter ett hattrick av Kim Nilsson. En viktig seger för Kalmarsund efter att ha släppt in 24 mål på de två senaste matcherna mot Falun och Sirius.

– Vi har diskuterat en hel del. Vi kommer från två stora förluster där vi inte har agerat som vi har velat och inte heller följt våran gameplan. Men det gör vi idag, vi jobbar hårt, täcker skott och jobbar som ett lag, säger Kim Nilsson till 24kalmar.se

För Kalmarsund var förstafemman tillbaka i gott slag. Förutom att Nilsson gjorde tre mål nätade även Tim Nyander och Marcus Johansson i en match där Kalmarsund fick föra spelet.

– De försökte dra ner på tempot men vi vinner duellerna där ute och är effektiva. Vi visste om att de skulle göra det men vi har sagt att vi skulle hålla den planen vi hade och bjöd inte på något alls. Vi följde det i 60 minuter idag.

Segern innebär att Kalmarsund utökade avståndet till Lindås som ligger på nedflyttningsplats på sju poäng. Kalmarsund har 16 poäng, två efter Jönköping på sista slutspelsplats.

TV: Se målen från matchen här

TV: Highlights Kalmarsund-Lindås

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar