Foto: Per Wiklund
Grupp B

VM i Prag går mot publikrekord

Över 55 000 sålda dagsbiljetter till VM i Prag.

VM i Prag som börjar på lördag ser ut att bli något i rekordväg. Det Tjeckiska Innebandyförbundet gick tidigt ut med en ambition om att skapa det bästa mästerskapet någonsin för Innebandy. En vision som ur en publikaspekt ser ut att bli möjligt. Med bara dagar kvar till mästerskapets start har över 55 000 dagsbiljetter sålts, en siffra som förväntas gå upp till över 60 000 innan mästerskapets slut. Det totala antalet registrerade åskådare under de åtta dagarna i Prag beräknad till 130 000-140 000.

— Det kommer bli väldigt mycket människor i arenorna på öppningsdagen, semifinal och finaldagen. I tror att finalen kommer bli slutsåld, men det är vissa lagplatser i arenan som organisationen bara får kontroll över nio dagar innan match så vi får se. I tror att både rekordet för en match i VM och det totala rekordet av åskådare kommer att slås, säger Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare John Liljelund i ett pressmeddelande.

Det totala rekordet är från VM i Göteborg 2014 med totalt 104 442 åskådare. Där lockade gruppspelsmatchen mellan Finland och Sverige 10 414 åskådare. Rekordet för en VM-final finns även det från ett VM på svensk mark, nämligen det första VM som spelades 1996 i Globen. Ett rekord som stått sig över 20 år på 15 105 åskådare. O2 Arena där finalen spelas i Prag tar över 18 000 åskådare.

För Svenska fans som är på plats i Prag och ser mästerskapet live finns en facebookgrupp för att samla en stor klack under mästerskapet, en grupp du hittar här.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar