Foto: Per Wiklund
Grupp B

Hill: ”Nu får vi in en annan typ av spelare”

Mikael Hill om skillnaden i truppen när Johannes Larsson tvingas lämna återbud och Johannes Wilhelmsson kallas in.

En timme innan första gruppspelsmatchen meddelade Sverige att Johannes Larsson tvingas lämna återbud till VM.

— Det är av personliga skäl som jag inte vill fördjupa mig i, av respekt för hans familj. Det är deras önskemål. Jag hoppas att det stannar där också, utifrån sett. Det är jättetråkigt och vi hade hoppats att det skulle gå att lösa, men det blev definitivt under dagen, kommenterade förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se.

Johannes Wilhelmsson ersätter Larsson och det blev snabba ryck under lördagsförmiddagen.

— Såklart jättetråkigt för Larsson och det går inte att undvika att tycka synd om honom. Men för egen del blir det skitkul. Jag var besviken när jag inte blev uttagen och det ska bli jättekul att åka ner, säger Wilhelmsson.

En förändring som påverkar förbundskapten Hills alternativ i truppen då Larsson och Wilhelmsson är två olika spelartyper.

— Det är ju det som är grejen och det är också därför valet blev som det blev när vi tog ut truppen. Johannes Wilhelmsson är ju ganska lik Rasmus Enström i sin spelstil och Johannes Larsson har ju andra unika egenskaper i den här typen matcher som mot Finland. Nu får vi in en annan typ av spelare i truppen som vi kommer använda för att få ut det bästa av honom, säger Hill.

I truppen finns dessutom flera spelare som kan användas på flera positioner vilket kommer till nytta såsom i matchen mot Finland där Hill flyttade upp Rasmus Sundstedt och flyttade in Jonas Adriansson.

— Ja visst absolut är det bra att vi har flera alternativ nu. Vi har ju flera grejer att spela ut där ytterforwards som kan spela centrar och backar som kan spela centrar och forwards. Så där har vi lite mer i verktygslådan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar