Foto: Per WIklund
Grupp B

Hill om Norge: ”Kan störa vilket lag som helst”

Ikväll ställs Sverige mot Norge. Så här säger förbundskapten Mikael Hill om motståndet.

Efter segern mot Finland i den första gruppspelsmatchen fortsätter Sverige ikväll VM med att möta Norge. Ett Norge som inledde VM med att vinna med 9-3 över Danmark.

— Det jag har sett av Norge så är det ett lag som har en del riktigt vassa profiler. Man har Markus Jelsnes i målet som vi har sett en hel del av i Superligan som gjort bra ifrån sig där. De har en rätt bra målvaktssida Norge och det är en bra bas att stå på. Sedan har de ett antal toppspelare med Daniel Gidske, Ketil Kronberg och några namn till som kan producera, säger förbundskapten Mikael Hill.

Även om Norge är lägre rankade än vad Sverige är så är det enligt Hill ett lag som kan utmana.

— Får Norge ihop det så har de ett lag som kan såra vilket lag som helst. Toppspelarna i Norge är riktigt vassa och det ser vi ju i Superligan.

Vad är det som gör att Norge kan hota? 

— Jag tycker kanske mest att det handlar om när man sätter ihop deras förstafemma så är de ju bra alltså. De kan ju trilla boll mot alla lag. För Norges del handlar det mer om att spelarna bakom de lyfter sig i sitt spel, får ihop försvarsspelet och sätter kontringar. Spelar de sina bästa matcher någonsin så är Norge ett lag som verkligen kan hota.

Inför mästerskapet har Hill lagt upp en plan för de olika gruppspelsmatcher där olika spelare kommer matchas i olika matcher. Inför matchen mot Norge blir det vissa förändringar. Spelmässigt är det dock inget som direkt ändras.

— Vi vill mana på i vårt spel. Vi har ju jobbat in lite olika modeller i försvar och anfall och det blir att vi testar olika modeller mot olika lag. Men poängen med att ha olika modeller är att man ska kunna använda de i samma match där vi knäpper med fingrarna för att ändra om. Men vår grund är samma i spelet mot Norge, skillnaden kan bli att vi kan trycka på ännu mer, säger Hill.

Matchen startar 19:30 och den går att se här:

TV: Se matchen Sverige-Norge här

TV: Sverige-Norge

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar