Foto: Jonathan Rudman
Sverige

Hyllningen på Rehns hjälm: ”2016 så förlovade vi oss på bron”

Nylackad hjälm med speciella motiv för Johan Rehn.

Den uppmärksamma har sett att båda Sveriges målvakter i VM har nya motiv på sina hjälmar. För Måns Parsjö-Tegnér så är det en Dalahäst i gult och blått och för Johan Rehn så är det en svartvit hjälm med två speciella motiv.

— Jag sa till lackeraren att jag ville ha två motiv. Det ena var Kronblom och det andra var Karlsbron. Om vi börjar med Kronblom så ville jag ha någonting som var hemifrån min hemort. Då kommer ju figuren Kronblom från Torsåker som är vid Hofors. Det var därför jag kände att jag ville ha Kronblom, säger Rehn

Passar dig lite också kanske?

— Haha, jag vet inte. Visst det blir ju mycket hotellhäng också och då ligger man oftast i sängen eller soffan som Kronblom gör då. Men jag tycker det var en figur som passade mig ganska bra ändå. Jag har nästan inte läst något av serien Kronblom utan det var mest bara att han var ifrån kommunen.

Det andra motivet är en mer speciellt och personligt för Rehn. Det är ett motiv av Karlsbron som är en populär bro att besöka här i Prag. En speciellt plats för Rehn.

— Vart ska man börja där. Det börjar väl med att jag och min tjej hade varit här i Prag i fem somrar på raken. 2016 så förlovade vi oss på bron. Vi kände att det var ett bra ställe att förlova sig på här i Prag när det blivit en grej att åka hit till Prag varje sommar. När VM gick här i Prag så kände jag att jag ville ha något med familjen också på hjälmen så det blev en bra kombination. Karlsbron passar perfekt där. Det är en ju en sådan bro man hänger lås på så det hänger ett lås där på bortre sida. Om det nu hänger kvar, troligtvis gör det ju det.

En fin påminnelse att ha på hjälmen? 

— Man vill ju hylla men även att kolla ner på det och känna att familjen, både sonen och tjejen är med på något sätt. Ett bra motiv för mig.

Just staden Prag har Rehn varit i många gånger.

— Jag vet inte hur många gånger jag har varit här i Prag men det känns väl som att det är 10-12 gånger sammanlagt minst i vilket fall. Man brukar ju skämta om att jag ska avsluta min karriär här i Prag.

Av Sveriges inledande tre matcher har Johan Rehn vaktat målet i två av dem. Den första i matchen mot Finland där Sverige vände och vann med 5-4.

— Det var en ganska svår match mot Finland. De lägena de fick i försvarande spel för oss var det ganska lugnt tycker jag utan det var bara kontringarna de fick göra mål på. Då blir det svårt för mig som målvakt att stå upp också med så kliniska avslut. Men jag är ändå nöjd med matchen mot Finland.

Mot Norge var det Måns Parsjö-Tegnér som gjorde VM-debut och i tisdagens match mot Danmark var Rehn tillbaka mellan stolparna och höll då nollan.

— Jag var lite paff i början när Danmark hade 3-4 lägen i första minuterna och jag trodde att nu har de höjt sig. Men sedan märkte man att de inte hade så mycket att komma så man fick vara beredd på enstaka kontringar och sedan stå och kolla på målen vi gjorde. Det svåra blir ju att hålla fokus. Jag är nöjd med mina två matcher och det ska bli kul med tuffare motstånd nu framöver, säger Rehn.

TV: Så här ser Sveriges målvaktshjälmar ut i VM

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar