Foto: IFF
VM 2018

Dubbla publikrekord i VM

Nytt publikrekord i VM i Prag.

I lördags slogs publikrekordet för en enskild gruppspelsmatch i ett VM när 12 326 personer såg hemmanationen Tjeckien vinna över Tyskland. Under torsdagskvällen när Tjeckien spelade kvartsfinal mot Danmark slogs ett nytt publikrekord, rekordet om totala antalet åskådare under ett VM. Det gamla rekordet är från VM i Göteborg 2014 med totalt 104 442 åskådare under hela mästerskapet.

— Det kommer bli väldigt mycket människor i arenorna på öppningsdagen, semifinal och finaldagen. Vi tror att finalen kommer bli slutsåld, men det är vissa lagplatser i arenan som organisationen bara får kontroll över nio dagar innan match så vi får se. Vi tror att både rekordet för en match i VM och det totala rekordet av åskådare kommer att slås, sa Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare John Liljelund inför turneringen.

Det nya rekordet är nu 106 694 och då återstår tre dagar av mästerskapet så siffran för det nya rekordet kommer att öka.

Även de gruppspelsmatcher på förmiddagar som inte brukar locka speciellt mycket publik har haft fina publiksiffror. Mycket tack vare att arrangören arbetat hårt med sin strategi att bjuda in skolor och föreningar för att komma och se innebandy live.

När Sverige imorgon möter Lettland i kvartsfinal väntas antalet svenska fans öka.

LÄS MER: Klackledaren redo att leda de svenska fansen

 

45293444375_eb291953d7_k 45458660654_60d438a6b5_k 31243458007_5d9f02bccc_k

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar