Foto: Per Wiklund
Sverige

Parsjö-Tegnér inbytt straffhjälte: ”Fan vad coolt det här”

Han såg Sverige spela 4-4 från bänken. När det blev dags för straffavgörande klev Måns Parsjö-Tegnér in och blev stor straffhjälte.

Sveriges semifinal mot Schweiz blev en riktig rysare. Först kvitterade Albin Sjögren till 4-4 sent och tog matchen till förlängning. En förlängning som även den blev dramatiskt när Schweiz målvakt Pascal Meirer storspelade. Matchen gick till straffar och där gjorde Sverige ett målvaktsbyte. Ut klev Johan Rehn och in klev Måns Parsjö-Tegnér.

— Jag fick frågan idag på morgonen av Hill om jag ville ta rollen om det blir 70 minuter. Om jag kunde göra det när jag suttit hela matchen och den rollen har jag haft förut så jag sa att det går bra. Den rollen vill jag ha, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Som han tog rollen sen. Schweiz satte första straffen innan Måns Parsjö-Tegnér tog rollen som straffhjälte.

— Att jag tog den andra var viktigt. Då kändes som att man ändå var inne i det. Det var skönt och när de sköt den tredje på mig också så kände jag att jag var inne i det. Jag hade gärna knipit igen fjärde eller femte också men ja, detta var bra det också.

Totalt blev det två räddningar av Måns Parsjö-Tegnér som fick se Rasmus Enström kliva fram och avgöra.

— Det var väl någonstans i början på tredje perioden jag började värma sporadiskt bara för att jag skulle vara förberedd ifall att. Men man är inne i matchen också men under sudden så värmer jag väll 50/50 med vad jag kollar på matchen. Det är väl först när signalen väl gå som jag tänker att nu är det straffläggning och då kommer ganska mycket nervositet. Men när jag väl gick in på planen, satte mig i målet och såg publiken, då kände jag att fan vad coolt det här är. Det här är bara en straff och jag är jävligt bra på det så det var bara att gå ut att köra.

Vad du inläst på vad som väntade? 

— Jag hade läst på en del innan men det är lite svårt mot just Schweiz. De har ganska många straffskyttar som ändå har flera varianter. Så det var mer att bara försöka vara följsam. Är man för påläst och de inte gör som man brukar så är man rökt.

Att komma in i avgörande roller på straffar är något Parsjö-Tegnér gjort förr.

— Det är klart jag känner mig väldigt trygg när det blir straffar. Vi har kört många straffläggningar och gått vinnande ur många av de så jag känner mig väldigt trygg. Tre är lite mer än vad jag brukar släppa men det är tur att det räckte idag. Hill frågade om jag var inne i det efter första och det var jag ju, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Segern innebär att Sverige spelar final mot Finland söndag 16:00.

Straffar
4-5 Mathias Hofbauer
5-5 Alexander Rudd
5-5 Joel Ruegger – miss
6-5 Alexander Galante Carlström
6-5 Jan Zaugg – miss
7-5 Kim Nilsson
7-6 Patrick Mendelin
7-6 Jonas Adriansson – miss
7-7 Dan Hartmann
8-7 Rasmus Enström – avgörande

TV: Se Enströms avgörande straff här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar