Foto: Per Wiklund
Sverige

Förbundskapten Hill: ”Vi fick inte ut vad vi hade hoppats på med förändringarna”

Mikael Hill tog över som förbundskapten för att Sverige skulle vinna tillbaka VM-guldet från Finland. Nu blev det istället en ny finalförlust.

När förbundskapten Mikael Hill presenterades på våren 2017 så var målet klart. Sverige skulle vinna tillbaka VM-guldet från Finland och visa att man är världens bästa landslag. Sverige inledde VM med att vinna över Finland i gruppspelet men när det blev final inför 16 276 åskådare i O2 Arena var Finland som presterade bäst och återigen blev världsmästare.

— Det är en stor besvikelse såklart och det kan inte kännas tyngre än vad det gör just nu. Vi tyckte väl att vi hade bra hugg där vid 2-2 men sen så öppnar vi upp oss en gång och då smäller 3-2 och de får lite rull på det. Vi har svårt att sätta dit bollen idag igen när lägena skapas och det är väl det som gör att vi hamnar där vi hamnar, summerar förbundskapten Mikael Hill.

Sverige fick sämsta möjliga start på finalen med ett finskt mål redan efter 3:30. En boll som målvakten Johan Rehn tappade in.

TV: Se Finlands 1-0 mål här

— Nej det är ingen fara att vi släpper den. Det är ju ändå en enmålsmatch efter två perioder så det var hur lugnt som helst. Men visst det är ju segt att när vi skapar de chanser vi gör att vi inte får utdelning. Det är några gyllena lägen där vi inte träffar mål och det är ju kostsamt i sådana här matchen.

I inledningen av den tredje perioden kvitterade Sverige till 2-2 genom Alexander Rudd och det skapades liv i matchen. Mikael Hill kastade om i femmorna och matchade hårdare på två femmor.

— Tanker var väl just att få lite energi och något extra connection som kan göra att vi kan skapa mål. Det blir en taskig timing där i tredje när de gör mål på frislaget direkt när vi skiftar om. Då tappar vi den boosten som man förväntas sig att få och får ett bakåt istället. Det blev ju inget lyckat drag.

Gav det önskad effekt? 

— Nja jag vet inte. Jag tycker att vi fick inte ut vad vi hade hoppats på med förändringarna.

Något i Finlands spel som var nytt för finalen som överraskade? 

— Nej inget som vi inte hade sett innan. Det är ett bra lag, de är duktiga på att ta tillvara på det som ges och har bra skyttar. Det är det som straffar oss idag. Det är också svårt att vinna matcher när man bara gör tre. Det är ju produktionen framåt som gör att vi inte kan gå ifrån.

Finland vinner alltså återigen över Sverige och målet att ta tillbaka guldet uppnåddes inte för Hill.

— Det är ju besvikelse som är en bra summering. Det är ju det enda ordet man kan ge som det är nu. Vi hade som mål att åka hem med en guldmedalj och det gör vi inte så det är ju en besvikelse kort och gott, säger Hill.

TV: Se höjdpunkterna från finalen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar