Foto: Per Wiklund
Sverige

Lagkaptenen tog av medaljen direkt: ”Det är åt helvete”

Ny svensk VM-finalförlust mot Finland.

Förlust för Sverige i VM-finalen mot Finland med 3-6 efter att Finland tagit ledningen tidigt i första perioden. En ledning de lyckades hålla i hela matchen där de i mitten på tredje perioden gick ifrån till ledning 5-2. Sverige plockade målvakten men kom aldrig närmare än 5-3 och förlorade alltså sin andra raka final,

— Vad ska man säga. Det är ett tomt svart hål. Det är åt helvete, säger  Sveriges lagkapten Johan Samuelsson.

Förlusten är Sverige andra raka VM-finalförlust mot Finland. Johan Samuelsson fick i rollen som lagkapten gå upp och ta emot silvermedaljen först på podiet. Ett medalj han snabbt tog av och istället bar med sig till omklädningsrummet i handen.

— Det är väl att man kämpat och haft ett mål i två års tid att i Tjeckien ska vi ta tillbaka guldet och direkt när man får den här runt halsen och märker att det inte är den ädlaste valören så känner man någonstans att man har misslyckas. Det var inte det här vi ville ha.

Vad är det som gör att ni inte vinner idag? 

— Jag vet inte. Det känns som att vi ändå är bra genom matchen och skapar lägen för att leda. Jag tycker att de får lite väl enkla mål. Det är lite oskärpa i avsluten och sådana grejer.

Skapade ni tillräckligt?

— Jag tycker att vi skapar lägen för att vinna matchen. Men det handlar ju om att de som gör mest mål som vinner matchen och idag var det Finland.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar