Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Linköping skriver nytt kontrakt med målvakt

Linköping säkrar upp för framtiden. Skriver nytt kontrakt med målvakten Andreas Blom.

Linköping har de senaste veckorna säkrat upp med 98:orna Oskar Hovlund och Oskar Seth. Nu har nästa spelare född 1998 skrivit nytt kontrakt, målvakten Andreas Blom.

— Vi fortsätter att satsa ungt och därmed på framtiden. Andreas har kommit in i målet den här säsongen och direkt gjort skillnad och därmed är han redan nu redo att utmana om en startplats. Blom har en fin räddningsprocent så här långt och vi har vunnit med honom i målet vilket känns riktigt riktigt spännande, säger Linköpings tränare Johans Astbrant till Linköpings hemsida.

Blom med åtta U19-landslagsmatcher på meritlistan där han var målvakt i U19-VM 2017 har i flera år varit målvakt i Linköpings lag i division 1.

— Det känns jättebra och är en dröm för mig som målvakt! Att få skriva på detta kontrakt är något jag satsat på de senaste säsongerna, säger Blom.

Den här säsongen har det även blivit två matcher från start i SSL.

— Jag är väldigt nöjd så här långt och tycker att jag tagit de chanser jag fått även om jag såklart har mycket att bevisa framöver. Största skillnaden mellan division 1 och SSL förutom att det såklart går mycket fortare är att SSL-spelarna hittar mer fria ytor innan skotten kommer.

Nu blir han tredje spelare på kort tid av yngre spelare i Linköping att skriva nytt kontrakt.

— Det är jättekul och att klubben gör denna satsning var en av anledningarna till att jag skrev på för en längre tid. Nu vet jag att vi inte kommer försämras de närmsta åren även om några av de mer rutinerad spelarna inte fortsätter i laget.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar