Foto: Jonathan Rudman
Övrigt

Podda med Innebandysurr – auktion i musikhjälpen

Podcasten Innebandysurr ger dig chansen att buda hem ett poddavsnitt genom ett auktion till förmån för Musikhjälpen.

Musikhjälpen pågår i Lund och årets tema är Alla har rätt att funka olika. Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.

Bland initiativen och auktionerna finns flera med koppling till innebandyn. En av auktionerna står podcasten Innebandysurr för där det går att buda hem ett poddavsnitt.

— Vi körde en likadan förra året då vi var i Örebro och spelade in podd med Jakob Axelsson Vi tyckte att upplägget var roligt och bestämdes oss för att köra på igen. Vi har även vid ett tidigare tillfällen engagerat oss i lite välgörenhet då vi skänkte 10.000 kr till barncancerfonden efter en twitter-kampanj. Sedan så fick vi ju se rullstolslandslaget nere i Prag. De var väldigt duktiga och bjöd på en härlig match! Vi satt på samma flyg som killarna på vägen hem till Stockholm, och är även där riktigt imponerad över hur mycket det faktiskt kämpar för att ta sig ned och spela en match på ca 10 minuter. Alla har helt enkelt rätt till samma förutsättningar oavsett om man har funktionsvariation eller inte, säger Innebandysurr ansvariga utgivare Johan ”Jiken” Karlsson.

Vad innehåller auktionen?

— Vinner man auktionen så åker vi till vinnaren och spelar in ett podd-avsnitt. Förhoppningsvis så klaffar det med en eventuell innebandymatch, som vinnaren får välja i valfri serie, som vi kikar på tillsammans.

Vad hoppas ni få in? 

— Jag hade från början inga större förhoppningar om några stora summor, men just nu är vi uppe över 2000 kr, och alla bidrag gör skillnad. Vi hoppas att fler får upp ögonen för dem som faktiskt behöver hjälp. Om alla skänkte en krona i tex bara i Stockholm skulle det handla om miljontals kronor.

Innebandysurr Albin Skur, Jesper Gribe och Johan Karlsson var även på plats under VM i Prag och publicerade då dagliga avsnitt från Prag.

— Det är mitt andra VM jag ser, och oj vad detta var bättre än Riga på alla plan! Prag som stad är ju fantastisk. Kommer absolut åka tillbaka i semester-syften. Arrangemanget i sig var även det väl planerat, allt i från pressläktare till tunnelbanekommunikation osv. Vi bjöds på många underhållande matcher och grymma publiksiffror. Tyvärr så fick vi ju ett tråkigt avslut i finalen, så nu ser vi fram emot Helsingfors om två år, säger Johan Karlsson.

Auktionen hittar du här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar