Tomas Engholm (t.h) här tillsammans med herrlandslaget lagkapen Johan Samuelsson. Foto: Per Wiklund
Landslag

Ordföranden slutar i juni: ”Dags för ett nytt ledarskap”

Svenska Innebandyförbundets ordförande Tomas Engholm lämnar över ordförandeskapet.

Tomas Engholm har varit ordförande för Svenska Innebandyförbundet i snart sju år. När förbundsmötet i juni ska välja ny ordförande ställer inte Engholm upp för omval utan väljer att avsluta sin tid som ordförande.

— Det finns några olika skäl till varför jag avböjer omval. Ett är att jag inte vill vara, eller upplevas, som en person som inte lämnar ett så viktigt uppdrag i tid. Ett annat är att det tar mycket tid och att jag inte har samma lust för uppgiften som jag hade från början. Jag är dessutom lycklig far till fem barn och kommer snart att få mitt femte barnbarn och vill ta igen tiden med dem. Sju år som ordförande är länge, det är helt enkelt dags för ett nytt ledarskap, säger Tomas Engholm till Innebandy.se. 

Genom åren som ordförande har Engholm varit del i en hel del förändringar för sporten.

— Ja, det finns mycket. Framtagandet och implementeringen av SIU, ett större intresse för elitinnebandy, arbetet med jämställdhets- och likabehandlingsfrågor, integrationsprojekten, en ny varumärkesplattform, styrdokumentet Svensk Innebandyn Vill, utvecklingsarbetet inom distrikten samt alla medaljer vi tagit. 

Tills juni 2019 när medlemmarna på förbundsmötet ska välja en ny ordförande kör Engholm på med full kraft.

— Jag kör på med full kraft till förbundsmötet då vi får möjlighet att ställa oss bakom en ny ordförande. Svensk Innebandys framtid är ljus och spännande. Vi har ett gott rykte inom hela idrottsrörelsen och jag vill och hoppas att vi vågar växla upp ytterligare. Det finns förväntningar på oss att vara med och utveckla idrotten, bidra idrottspolitiskt och fortsätta att bidra till samhället, säger Engholm. (

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar