Foto: Per WIklund
Jönköpings IK

Tre mål av Zetterström – två besvikna tränare

Linköping vann över Jönköping, efter matchen var det dock två besvikna tränare.

Sista matchen i herrarnas SSL innan julafton spelades under fredagskvällen mellan Jönköping och Linköping. Ett Jönköping som kom till matchen med derbyseger över Mullsjö i ryggen och ett Linköping som vid seger skulle klättra upp på tredje plats i tabellen.

Det var hemmalaget Jönköping som fick en kanonstart på matchen med mål redan efter 18 sekunder. Efter en kvittering av Linköpings Adam Zetterström skulle Jönköping åter ta ledningen innan Zetterström såg till att gå till periodpaus med ställning 2-2. Två mål av Zetterström varav båda inte var karakteristiska för hur vi är vana att se Zetterström göra mål.

— Inget av de egentligen. Jag gillar ju att kanske skapa mina egna ytor och båga in den själv. Men det är öppna mål båda två så jag är lika nöjd. Max gör det bra i förstamålet som vinner boll till Palmén som hittar mig och vid andra målet är det omvänt. Men båda är lika sköna att göra, sa Zetterström till SSLPlay.se efter den första perioden.

I andra perioden ryckte Linköping till 2-6 men lyckades inte stänga matchen. Istället blev det viss nerv när Jönköping gick ikapp till 6-8 med drygt fyra minuter kvar av matchen. Linköping höll dock undan och vann. Tre mål gjordes av Adam Zetterström. Efter matchen var det dock besviken hos båda lagens huvudtränare.

— Vi gör en bra period och det är i andra när vi avgör matchen. Men jag är besviken att det blir match av det i sista. Vi ger de chansen att komma in i matchen. Vi blir passiva, vi springer istället för att passa bollen. Jag är besviken på hur vi gör det. 3 poäng är dock 3 poäng men det är viktigt skede i sista perioden för att träna och bli bättre. Det är inte tillräckligt bra i sista helt enkelt, summerar Linköpings tränare Johan Astbrant.

I Jönköpings var de efter förlusten besvikna på hur de genomförde matchen.

— Det känns som en rejäl baksmälla för oss efter Mullsjömatchen. Vi droppar skorna långa stunder och är inte alls med i den här matchen. Den är en väldigt svag insats tycker jag. I tredje ger vi oss en chans i alla fall men det är inte bra, säger Jönköpings tränare Jakob Olofsson Adelin.

Jönköping började dock bra första 10 minuterna.

— Jag tycker första halvan av första perioden är bra då jag känner att vi tar kommandot. Sedan tror vi att det ska gå av sig själv och vi bjuder på två mål till 2-2. I andra så äter de upp oss, vi blir passiva och de kan bolla runt i vår försvarszon. Det är svårt att greppa att vi kan sänka oss så lågt men tyvärr gör vi det. Jag är jättemissnöjd med vår insats idag.

TV: Se målen från matchen här

Nu väntar en kort julledighet för båda lagen. Jönköping spelar redan på annandagen mot Helsingborg och för Linköping som numera innehar tredjeplatsen i tabellen väntar Mullsjö den 29:e december.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar