Foto: Rickard Axell
#ibsilly

Familjen bidrog med sexsiffrigt belopp

Övergången nådde en lösning - nu har Mullsjö startat insamling.

Precis innan jul blev de långdragna förhandlingarna mellan Jönköping och Mullsjö gällande övergången för Oskar Malmgren klara. Malmgren har sedan september gjort klart att han vill spela för Mullsjö efter att Jönköping dragit i handbromsen gällande utbetalning av löner och ersättningar. Sedan dess har inte Malmgren spelat innebandy och förhandlingar mellan klubbarna har fortsatt. Till slut kom klubbarna överens.

– Vi är oerhört glada att vi funnit en lösning, framförallt för Oskars skull som återigen skall få spela innebandy i världens bästa liga. Vi får ett starkt tillskott till en redan bra trupp. Oskar har funnit med oss sedan september och har visat sin potential på träningar och kommit bra in i truppen, kommenterade Daniel Unoson från Mullsjös sportgrupp.

Vilken övergångssumma som de båda parterna kommit överens framgår ännu inte. Nu meddelar Mullsjö i sina sociala medier att Oskar Malmgrens familj bidragit till övergångssumman med ett sexsiffrigt belopp. Mullsjö startar även en insamling där de uppmanar sina supportar till att bidra.

”Oskar Malmgren är efter lång förhandling klar för spel i Mullsjö AIS. 
En stor anledning till lösningen är att Oskars familj bidragit med ett sexsiffrigt belopp till den totala övergångssumman, en väldigt stor summa för en privatperson. 
Mullsjö AIS är extremt tacksamma för detta men anser samtidigt att en enskild familj INTE skall behöva betala för sin sons övergång och därmed fortsatt innebandyspel. 
MAIS startar härmed en insamling till förmån för Oskars familj. 
Swisha ditt bidrag till nummer 123-312 94 00 och märk med Malmgen.
Om vi är 1000 supportrar som skänker 100 SEK vardera når vi summan 100 000 SEK” 

Oskar Malmgren är spelklar till Mullsjö match på Linköping på lördag den 29:e december.

LÄS MER: Efter långdragna förhandlingar – Oskar Malmgren spelklar för Mullsjö 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar