Filip vom Hofe till vänster. Här med målvaktstränaren Pontus Boman Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Pixbo Wallenstam skriver SSL-kontrakt med unge målvakten

19-årige målvakten Filip vom Hofe går från talangkontrakt till SSL-kontrakt.

Inför säsongstarten fick Pixbo Wallenstams målvakt Filip vom Hofe talangkontrakt med SSL-laget för att agera andramålvakt bakom Jon Hedlund.

– Det har varit extremt lärorikt och jättekul men också mycket hårt arbete. Varje träning är intensiv och jag får verkligen jobba hårt men lär mig samtidigt jättemycket och skaffar mig massor av erfarenhet. Precis som det skall vara, säger vom Hofe till Pixbos hemsida.

När 2019 inleds för Filip vom Hofe så gör han det med en nyskrivet SSL-kontrakt. Detta efter att 19-åringen dessutom debuterat i SSL i höstens match mo Örebro.

– Jag tvekade inte en sekund. Jag tänker långsiktigt och tar ett steg i taget, nu skall jag etablera mig i SSL med Pixbo Wallenstam och visa att jag håller på den nivån. Det är väldigt inspirerande och lärorikt att få träna och tävla med Jon. Han är ett föredöme och jag vill bidra till att vi skall bli SSL.s bästa målvaktspar, säger Filip vom Hofe.

Sportchef Rikard Jonsson kommenterar signeringen av Filip.

– En ung och talangfull målvakt som är fostrad i föreningen. Han har gjort det bra hittills och lär sig dagligen av Jon Hedlund. Vom Hofe har alla förutsättningar att bli en duktig SSL-målvakt. Hans avtal är skrivet på ett år, säger Jonsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar