Foto: Magnus C Lydahl, Per Wiklund, Idrottsfoto
Landslag

Förbundskaptenen om debutanterna: ”Gjort avtryck som vi vill testa”

Förbundskapten Åsa Karlsson kommenterar de fyra debutanterna i truppen till VM-kvalet.

När Sverige i månadsskiftet januari-februari spelar VM-kval i Polen inför VM i Schweiz i december så finns det fyra a-landslagsdebutanter med i truppen. Det är Endres Ellen Bäckstedt och Stina Anders, Dalens Nathalie Hjertberg samt Iksu målvakten Emelie Fällman.

– Debutanterna har visat god form och framfart i Svenska Superligan. De har gjort avtryck som vi vill testa i landslagsverksamheten, säger förbundskapten Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.

Både Ellen Bäckstedt och Nathalie Hjertberg var med i det U19-landslag som i maj vann VM-guld. Även Stina Ander har en U19-guld på meritlistan från 2014, då med Åsa Karlsson som förbundskapten.

– Både Ellen och Natalie gjorde ett bra U19-VM, de hade olika roller och båda antog sin roll bra och bidrog mycket till att Sverige vann VM-guld.

Förbundskapten Åsa Karlsson kommenterar debutanterna:

Ellen Bäckstedt, Endre IF:

– Hon är bra i duellspelet, bra med bollen och har bra blick. Hon kan göra det oväntade och avgöra matcher på egen hand. Styrkan ligger i den sista tredjedelen på planen.

Nathalie Hjertberg, IBK Dalen:

– Efter U19-VM har hon tagit ännu större kliv i sin utveckling. Bra i duellspelet & spelar med stor pondus. Hon spelar back i sitt Dalen och driver sitt lag från sin position på planen.

Stina Ander, Endre IF:

– Stina är äntligen tillbaka efter stora skadeproblem. Hon har ett bra avslut som vi gärna vill att hon ska visa upp, bra blick, spelförståelse och besitter goda ledaregenskaper. Dessutom är hon användbar på många positioner.

Emelie Fällman, målvakt IKSU

– Emelie är en relativt stor målvakt som ger ett stabilt och tryggt intryck i sitt agerande i målet. Hon pratar och hjälper sitt försvar bra. Hon har tagit kliv i sin individuella utveckling och fått mer ansvar i sitt IKSU.

LÄS MER: Hela truppen till VM-kvalet

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar