Foto: www.unihockey-fotos.ch / Claudio Thoma
#ibsilly

Höllviken värvar från schweiziska andraligan

Höllviken har gjort klart med Felix Strandljung från Schweiziska Floorball Thurgau.

Inför jul gjorde Höllviken klart med Marius Pedersen på dubbellicens från Team Thorengruppen. Nu förstärker tolfteplacerade Höllviken truppen ytterligare då backen Felix Strandljung värvas från Schweiziska NLB-laget Floorball Thurgau.

— Det är en fysiskt stark back som är väldigt spelskicklig. Vi har haft som prio att försöka förstärka backsidan och jag tycker Felix känns helt rätt för vårt lag både med sin speltyp och som person. Det är en mycket duktig spelare som ska bli väldigt intressant att få laget och se vad han kan göra i SSL, säger Höllvikens sportchef Viktor Ottosson.

25-årige Strandljung har spelat i Schweiz sedan säsongen 2015/16. Innan dess tillhörde han Tyresö Trollbäcken som då spelade i Allsvenskan.

— Jag tror han kommer tillföra mycket stabilitet i vårt spel. Vi hoppas han kommer ta stor plats i laget som spelare på sin backposition och kunna bli, vad ska man säga, navet i vårt spel från backplats.

För Höllviken som har en av tunnaste trupperna i SSL är det även ur den vinkeln en välkommen förstärkning.

— Jag har haft ganska mycket att göra den senaste tiden och det var skönt att vi lyckades landa första Marius och nu Felix. Det känns väldigt bra att få in de båda och det skapar väl lite lugn i gruppen och vi hopppas på en positivt injektion på alla sätt nu framöver.

Strandjung själv lämnar alltså för SSL efter några år i Schweiz.

— Naturligtvis är jag verkligen glad över det här tillfället, men det är inte lätt för mig att lämna de många goda vännerna här i Thurgau. Jag kommer också att sakna laget och fansen, säger Strandljung till Floorball Thurgaus hemsida. 

LÄS MER: Norsk landslagsspelare till Höllviken

Norsk landslagsspelare till Höllviken

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar