Marius Pedersen längst till vänster Foto: Martin FLOUSEK
#ibsilly

Norsk landslagsspelare till Höllviken

Höllviken värvar norske Marius Pedersen på dubbellicens.

Norske landslagsmannen Marius Pedersen som var med i det Norge som kom sjua i VM är klar för Höllviken. 19-årige Pedersen kommer spela på en dubbellicens från sin nuvarande klubb Team Thorengruppen som skriver om övergången på sin hemsida. 

— Vi får in en rivig och teknisk spelartyp i har sökt efter, nu när vår trupp är tunn och i tillägg har mycket matcher under januari och februari-månad. Så detta är en utmärkt lösning att Marius ansluter till oss, säger Höllvikens sportchef Viktor Ottosson.

Pedersen har den här säsongen växlat mellan spel i Allsvenskan Norra och Division. Förra säsongen gjorde han 6 mål och 2 assist för TTG i SSL.

— Det ska bli roligt att komma ner och allt jag vill är att spela och bidra till att laget vinner matcher. Visst är det jobbigt att lämna laget och grabbarna mitt under säsongen, men jag är i Sverige för att spela innebandy och nu får jag en bra möjlighet att göra detta, säger Pedersen.

Att släppa Pedersen på en dubbellicens är en bra lösning öven för TTG.

– När Höllviken hörds sig för om Marius så såg vi direkt en möjlighet för honom att få den speltid som han är i behov av för att utvecklas. Det är en optimal lösning som i form utav en dubbel licens möjliggör för oss att spela matcher med oss, konstaterar Team Thorengruppens sportchef Janne Lundquist.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar