Foto: Per Wiklund
Landslag

4 debutanter i U19-truppen: ”Gjort det väldigt bra i sina klubblag”

Fyra debutanter får visa upp sig i U19-herrlandslagets VM-genrep.

Den 8-12 maj spelar U19-herrlandslaget VM i Kanada. I början av februari samlas laget för ett VM-genrep dit förbundskapten Markus Puskala tagit ut 20 spelare.

— Det är en spännande trupp. Sex ”veteraner” som har gjort en längre resa med oss och fyra debutanter. Dessutom tio spelare som är en stomme byggd på en bra grund, säger Puskala i ett pressmeddelande.

I truppen finns fyra debutanter med. De är målvakten Thomas Crona, RIG Umeå IBF samt utespelarna William Almlöf, AIK, Isak Bengtsson, Salems IF, Alfred Pettersson, Pixbo Wallenstam IBF som nu får chansen att visa upp sig.

—  Vi följer många spelare, men de här fyra har gjort det väldigt bra i sina klubblag under säsongen. Det kändes rätt att ge dem chansen.

När U19-herrlandslaget senast samlades i Oktober så vann de Euro Floorball Tour i överlägsen tid. Trots det fanns det mer att jobba på.

— Vi la en bra grund när vi träffades i Uppsala i höstas. Vi vill ta med oss den grunden och faktiskt även addera lite nya saker. Vi kände inte att vi åkte därifrån och var nöjda. Vi kände att vi ville bygga det här ännu starkare. Det är det vi satsar på.

LÄS MER: Här är de uttagna spelarna 

Spelschema:
Finland-Sverige, fredag 1 februari kl 16.15 (lokal tid)
Finland-Sverige, lördag 2 februari kl 13.00 (lokal tid)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar