IBF Falun

Situation i slutminuterna – domarna friar

Omdiskuterad situation i slutminuterna på matchen Storvreta mot Falun. Domarna väljer att fria och powerplay kvitterar Storvreta.

Storvreta vann seriefinalen mot Falun med 8-7 efter förlängning. Det såg dock länge ut som att det var Falun som skulle vinna matchen. Falun var i ledning med 7-5 med knappa tre minuter i matchen. Halvminuten senare reducerade Henrik Stenberg för Storvreta och dryga minuter senare skulle det uppstå en situation som skapade powerplay för Storvreta där de kvitterade.

Situationen som går att se i spelaren ovan är när Faluns Emil Johansson ska springa förbi Storvretas målvakt Viktor Klintsten som då knuffar till alternativ krockar med Emil Johansson som faller till marken.

— Oj, titta på den där knuffen, kommenterade Eurosports kommentator Ramin Nouri.

Domarna väljer att fria situationen och när Emil Johansson faller till marken så vänder Storvreta spelet i en kontring. Falunspelarna uppfattar då dock inte att Emil Johansson inte har sprungit hem på byte utan ytterligare en spelare hoppar in på planen och Falun får en utvisning då de har för många spelare på planen. En utvisning som blev kostsam då Albin Sjögren kvitterade i det efterföljande powerplayet. I förlängningen avgjorde sedan Robin Nilsberth och Storvreta gick vinnande ur seriefinalen.

Situationen blev omdiskuterad på sociala medier och Faluns tränare Thomas Brottman twittrade bland annat:

TV: Se målen från matchen här