Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Hattrick av Nilsson: ”Spelat slutspel förr och gör det gärna igen”

Hattrick av Kim Nilsson när Kalmarsund hakar på slutspelskampen.

Den 19:e december var senaste gången Kalmarsund tog tre poäng. En månad senare var det dags igen när de vann med klara 8-3 över Höllviken efter att Kim Nilsson gjort hattrick

— Jag tycker vi kommer igång ju längre matcher lider. Vi gör vår bästa period i tredje där vi bjuder på lite mer avslut. Det var dåligt med i första och andra men sedan spelar vi som vi ska för att vinna tre poäng, sa Kim Nilsson till SSLPlay.se efter matchen.

Kalmarsund ledde med 4-2 efter två perioder. Till den tredje ändrade tränare Adam Kallenberg om i förstafemman och vilade Marcus Johansson som ersattes av Simon Nilsson och Adam Nilsson. Ett lyckat skifte som gav utdelning med ytterligare två mål av Kim Nilsson.

— De var inte så mycket snack om det. Vi ville ha mer avslut och Adam såg fin ut med fina fötter. Vi hittade en bra kombo med de två och de gjorde det jättebra. Vi vinner och alla är nöjda.

Vinsten och tre poäng innebär att Kalmarsund hakar på i jakten på en slutspelsplats. Efter 20 spelade matcher har nykomlingen tagit 31 poäng. 31 poäng var också det som förra säsongen behövdes för att hålla sig kvar i Svenska Superligan och nu börjar laget titta mer mot slutspel, även om grundmålet för säsongen kvarstår.

— Det är klart att man börjar titta mot slutspel. Vi har en målsittning tillsammans i Kalmarsund att spela kvar i SSL och spela för framtiden. Men jag har ju spelat slutspel förr och gör det gärna igen.

För Höllviken är det tyngre med 15 poäng och tolfte plats jagade av Örebro på nedflyttningsplats på 12 poäng som imorgon möter jumbon Lindås.

— Det är såklart en stor besvikelse och inte alls det vi tänkte när vi åkte upp hit. Vi har oss själv att skylla. Andra perioden framförallt har vi många bra spelvändningar och läger där vi kommer till avslut. Första och tredje är inte alls bra av oss, summerade Höllvikens Fredrik Sjöstedt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar